Dynak Opublikowano 19 Listopada 2022 Opublikowano 19 Listopada 2022 Witam. Mam problem z moją audi a4 b6 1.8t benz-lpg. Nie chce odpalić na benzynie. Pompka paliwowa wymieniona i podaje paliwo bo sprawdzone zostało. Wtryski działają. Dodam że na gazie awaryjnie odpala i normalnie jeździ. Pomocy co może z tym być
tass Opublikowano 19 Listopada 2022 Opublikowano 19 Listopada 2022 Jaki filtr paliwa? Sprawdzałeś ciśnienie paliwa na listwie?
Dynak Opublikowano 19 Listopada 2022 Autor Opublikowano 19 Listopada 2022 (edytowane) 3 minuty temu, tass napisał(a): Jaki filtr paliwa? Sprawdzałeś ciśnienie paliwa na listwie? Jaki filtr paliwa to nie wiem. Odkręciłem wtryski i ładnie Leci mgiełka Edytowane 19 Listopada 2022 przez Dynak
tass Opublikowano 19 Listopada 2022 Opublikowano 19 Listopada 2022 Obstawiam, że forum nie czytałeś, a pompa bezsensu wymieniona w ciemno, a w 90% jak nie 98% procentach problemem jest filtr paliwa. Dodam, że najbezpieczniej jest kupić ori filtr gdyż zamienniki często nie trzymają ciśnienia paliwa, nieważne czy bosch, filtron.... Problemem jest regulator ciśnienia paliwa znajdujący się w filtrze. Podsumowując: pomiar ciśnienia paliwa na listwie po zapłonie i na odpalony, i najlepiej podczas jazdy, i wtedy wymiana filtra jak ciśnienie za niskie.
Dynak Opublikowano 19 Listopada 2022 Autor Opublikowano 19 Listopada 2022 Okey w poniedziałek kupię i wymienię filtr i powiem czy coś się zmienilo
tass Opublikowano 19 Listopada 2022 Opublikowano 19 Listopada 2022 Podobny problem, polecam przeczytać ostatni post.
Rekomendowane odpowiedzi