kubab5 Opublikowano 8 Lutego 2023 Opublikowano 8 Lutego 2023 (edytowane) Witam, Wyskakuje mi błąd P0010, samochód w miare jedzie ale nie ma pełnej mocy. Przeszukałem forum i finalnie nie wiem sam co wymienić. Myśle nad wymianą zaworu N205. Czy tą część idzie wymienić bez sciągania pokrywy zaworów? Edytowane 8 Lutego 2023 przez kubab5
przem8 Opublikowano 8 Lutego 2023 Opublikowano 8 Lutego 2023 Jak błąd sporadyczny to olej temat. Zrób loga 90+93 z normalnej jazdy to bedzie widać jak działa napinacz. Ten zaworek nie występuje jako część zamienna i się nie psuje sam w sobie.
kubab5 Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Opublikowano 8 Lutego 2023 (edytowane) Wyskakuje po 2 odpaleniach silnika od usunięcia albo po jakichś 50-100km. I aktycznie troche gorzej chodzi po wyskoczeniu błedu. Minimalnie gorzej odpala. Nie jedzie tragicznie ale do sprawności mu brakuje troche. Olej zmieniony z 5 tyś temu. Błąd zaczął sie pojawiać po wgraniu seryjnego softu. Wcześniej był chip na którym była uboga miesznaka, nie dało sie go edytować i tuner wgrał serie. Tylko silnik jest 1.8t AGU i może wgrał serie 1.85 BFB bo buda jjest od B7. czy to może mieć związek? Edytowane 8 Lutego 2023 przez kubab5
przem8 Opublikowano 8 Lutego 2023 Opublikowano 8 Lutego 2023 Nie było agu w tym modelu. Masz głowice pewnie zmienioną z bfb na agu. Zrób komplet logów wg tematu na forum.
kubab5 Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Opublikowano 8 Lutego 2023 (edytowane) Buda jest 2.0 tfsi, poprzedni właściciel zmienił silnik na 1.8t AGU z golfa. Niestety nie mam sprzętu do zrobienia logów... Edytowane 8 Lutego 2023 przez kubab5
Rekomendowane odpowiedzi