Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Gril B7 RS4, ale także i normalne - pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko odnosnie grila RS4 lub kazdego innego B7.

Chcialem sobie kupic taki z RS4 ale koniecznie z czarna ramka zamiast tej chromowanej ( a raczej a'la tytanowej w przypadku RS4 )

Czy ta ramke mozna zdjac tak aby ja pozniej pomalowac ?

c41406bcd83c5917med.jpg

ale na tym zdjeciu wudac ze ramka jest zdjeta ?

7cf468c09414266emed.jpg

Wiec o co komon ? czy ona jest przykrecana czy moze na jakies klipsy ?

Opublikowano

Da się ściągnąć lub kupić oryginalny czarny .Był taki temat tylko w B6 :szukaj:[br]Dopisany: 28 Kwiecień 2009, 20:52_________________________________________________może pomoże

http://www.a4-klub.pl/smf/pomalowanie_grilla_w_a4_na_czarny_mat_jaka_cena_i_jaki_sposob-t63684.0.html

Opublikowano

Bez kłopotu zakupiłem w ASO z czarną ramką.Troche się bałem jak to będzie wyglądać bo ramka nie jest lakierowana perłą jak autko, ale po założeniu nie mam zastrzeżeń ;)

Największy problemem było trafić w nr ramki przysłaniającej rejestrację bez otworów na czujniki parkowania, ale forum pomogło :good:

Opublikowano

Wąski. dzieki serdeczne za pomoc

Kr54321 kupiles caly gril czy sama ramke ? mozesz zdradzic jakiekoszta ?

Opublikowano

Kupił samą ramkę :)

Opublikowano
Największy problemem było trafić w nr ramki przysłaniającej rejestrację bez otworów na czujniki parkowania, ale forum pomogło

A czy ten plastik szary ktory powienien byc na grilu w miejscu gdzie jest rejestracja bedzie pasowal z mojego S-lina czy RS4 ma moze inne mocowania tego plastiku ?

Opublikowano
Największy problemem było trafić w nr ramki przysłaniającej rejestrację bez otworów na czujniki parkowania, ale forum pomogło

A czy ten plastik szary ktory powienien byc na grilu w miejscu gdzie jest rejestracja bedzie pasowal z mojego S-lina czy RS4 ma moze inne mocowania tego plastiku ?

Tak, ramka trzymająca rejestrację jest taka sama w grillach S4,S-line i RS4.

Opublikowano

Kr54321 zaszlo chyba jakies nieporozumienie wydaje mi sie ze ty piszesz o tym plastiku gdzie przykreca sie rejestracje a ja pisze o bramowaniu calego grila czyli zazwyczaj tej chromowanej listwie biegnacej dookola

Mi chodzi o to co jest zaznaczone czerwona strzalka :

5814b597480c9f09med.jpg[br]Dopisany: 29 Kwiecień 2009, 08:32_________________________________________________

Tak, ramka trzymająca rejestrację jest taka sama w grillach S4,S-line i RS4.

no wlasnie nie wiem bo widze ze jest kilka typow

to jest taki jak w S-line :

audi_a4_front_grill_rs4_black.jpg

ale sa i takie :

epcp_0712_24_z+rs4_grill+front_view.jpg

06_audi_a4_deval_body_kit_4.jpg

wiec nie wiem o co komon ?

rozumie ze te dwa ostatnie to jakies opcje aftermarketowe ?

Opublikowano

wiec nie wiem o co komon ?

rozumie ze te dwa ostatnie to jakies opcje aftermarketowe ?

Pytanie było o to czy ramka trzymająca rejestrację będzie pasować pomiędzy grillami s-line, s4, rs4. Potwierdzam, że będzie. Oczywiście istnieje wiele rodzajów takich ramek. Nie tylko są różne wersje kolorystyczne ale przede wszystkim różnice wynikają z montażu rejestracji na nich. Niektóre wogóle nie przewidują montażu rejestracji ponieważ w większości stanów USA rejestracja montowana jest tylko z tyłu auta. Ostatnie dwie, które wkleiłeś właśnie są od wersji amerykańskiej.

Wszystkie jednak mają pasujące zaczepy tak, że pasują wymiennie pomiędzy grillami s-line, s4, rs4.

Ja osobiście polecam jednak ramkę która pozwala na zamontowanie rejestracji w środku grilla. Ramka wtedy otacza rejestrację na około i przytrzymuje ją. Nie trzeba wtedy przykręcać rejestracji. Jest trzymana na miejscu przez samą ramkę.

holyshit.jpg

Ramki do zwykłego grilla mają zupełnie inne zaczepy i profilowanie boków (zwykły grill jest odrobinę niższy) i niestety nie będą pasować do grillów s-line, s4, rs4.

Opublikowano

Ok rozumie ze w takim razie moge spobie przelozyc swoja ramke ( z grila S-line ) do tego RS4 ktory sobie zakupie.

A wracajac do meritum sprawy to pytanie bylo o obwodke grila ( ktore sa chromowane tak jak u mnie , czarne , lub a`la tytan RS4 )

Natomiast Kr54321 napisal

cyt.

Wracajac wiec do zasadniczego pytania czy jesli chce miac caly grail Black Look to musze takiego wlasnie szukac czy moge sobie ten chrom zdjac i zamowic np: czarny w ASO ( bo malowac to mi sie tego raczejn nie usmiecha )

Opublikowano

Koszt kompletnego grilla w ASO ok 1000 PLN - pytanie czy jest sens ?

http://www.ecstuning.com/stage/edpd/pagebuild_v2.cgi?make=Audi&engine=2.0T&model=B7%20A4&submodel=Quattro&category=General%20Purpose&subcategory=Body

Tutaj jest przegląd grillów ORI i aftermarketowych[br]Dopisany: 29 Kwiecień 2009, 13:27_________________________________________________http://www.ecstuning.com/stage/edpd/pagebuild_v2.cgi?make=Audi&engine=2.0T&model=B7%20A4&submodel=Quattro&category=Exterior&subcategory=Body

Opublikowano

Ok rozumie ze w takim razie moge spobie przelozyc swoja ramke ( z grila S-line ) do tego RS4 ktory sobie zakupie.

A wracajac do meritum sprawy to pytanie bylo o obwodke grila ( ktore sa chromowane tak jak u mnie , czarne , lub a`la tytan RS4 )

Natomiast Kr54321 napisal

cyt.

Wracajac wiec do zasadniczego pytania czy jesli chce miac caly grail Black Look to musze takiego wlasnie szukac czy moge sobie ten chrom zdjac i zamowic np: czarny w ASO ( bo malowac to mi sie tego raczejn nie usmiecha )

Potwierdzam: koszt grilka z ramka kryjącą rejestracje ok. 1000zł w ASO.Nie wiem niestety czy można zdemontować sam chrom do lakierowania.

Opublikowano

Mam u siebie grill czarny od S-line i można ramkę bez problemu zdemontować :)

Grill 250 zł [br]Dopisany: 29 Kwiecień 2009, 15:51_________________________________________________d1fef22c7943ee9cm.jpg[br]Dopisany: 29 Kwiecień 2009, 15:56_________________________________________________zatrzaski

7ea0e46125fa1190m.jpg

Opublikowano

a czy ty kupowales czaly black look czyli czarna obwodka i czarny plaskik na rejestracje ? jak takto jak bys mial gdzies kiedys chwilke i wygrzebal mi nr. katalogowy czesci to by mi to ulatwilo sprawe i bym sobie taki w ASO zamowil

Opublikowano

a czy ty kupowales czaly black look czyli czarna obwodka i czarny plaskik na rejestracje ? jak takto jak bys mial gdzies kiedys chwilke i wygrzebal mi nr. katalogowy czesci to by mi to ulatwilo sprawe i bym sobie taki w ASO zamowil

Taki się trafił .Jutro mogę poszukać ,może uda się coś odczytać :wink4:

Opublikowano

Na szczęście pudełek z numerami nie wyrzuciłem (leży w nich stary grilek) :)

ATRAPA RS4 z ramką lakierowaną w kolorze czarnym nr: 8E0 853 651 AF VMZ

ELEMENT MOCUJĄCY (czarna ramka mocująca tablicę rej. bez otworów na parktronic) nr: 8E0 807 285 AT 3FZ

dla pewności, tak to wygląda u mnie:

rameczkape9.jpg

Opublikowano

Kr54321 wielkie dzieks - wygladakozak :cool1:

Opublikowano

Wtrące jeszcze swoje 3 grosze.

Audi zaleca wraz z ramka do rejestracji kupic specjalne 'trzymadelko' ktore montuje sie pomiedzy grillem a ramka do rejestracji. W to 'trzymadelko' wklada sie rejestracje co ma zapobiec przesuwaniu sie jej pod ramka zewnetrzna. Niestety trzymadelko to kawal gównianego plastiku a kosztuje ponad 60PLN. Ja kupiłem to 'trzymadelko' ale uważam ze spokojnie robotę zrobi dobra taśma klejąca dwustronna którą można zabezpieczyć rejestrację.

Kolejna rzecz to kratki halogenów, które w zderzaku s-line/s4 nie za bardzo pasują do grilla Rs4. Audi nieprodukuje niestety kratek w deseń 'plastra miodu' które pasowałyby do zderzaków s-line/s4. Ale popjawił się produkt firmy trzeciej, który właśnie zakupiłem i leci do mnie z USA.

7834.jpg

Te kratki pasują idealnie do zderzaka s-line/s4 i doskonale będą się komponować z grillem rs4.

Produkt do kupienia tutaj:

http://www.ecstuning.com/stage/edpd/pagebuild_v2.cgi?make=Audi&engine=2.0T&model=B7%20A4&submodel=Quattro&category=Exterior&subcategory=Body

Zresztą ten link wklejony był już wcześniej w tym wątku.

Opublikowano

Ocenimy na zywo, zapowiada sie ciekawie... :cool1: