Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Dibo's Rieger RS4 on 19 inch BBS LM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Plan był zderzak spasować do serii. Body nie będę robił bo przy 1.8 bez Q nie ma to sensu. Jakbym miał 1.8TQ to już bym kompletował graty pod body RS4 :wink4: Zderzak S4 za bardzo nie różni się od serii, a ja szukam właśnie czegoś żeby była różnica i żeby był niższy. Co do skóry to reszta by była czarna wewnątrz a tylko siedzenia i boczki bananowe :naughty:

Opublikowano

Co do skóry to reszta by była czarna wewnątrz a tylko siedzenia i boczki bananowe :naughty

właśnie dlatego ja bym zostawił czerń...

Opublikowano

Z tym obnizaniem wizualnym przez body to nie przesadź bo zrobi sie niski i wąski :gwizdanie: a tym bardziej przy tym zderzaku od RS zwężanym, ja bym wolał dać zderzak od Eski na tył i dyfuzor w akiś kolor zeby sie wyróżniał od reszty zderzaka w ciemnym kolorze

Opublikowano

Plan był zderzak spasować do serii. Body nie będę robił bo przy 1.8 bez Q nie ma to sensu. Jakbym miał 1.8TQ to już bym kompletował graty pod body RS4 :wink4: Zderzak S4 za bardzo nie różni się od serii, a ja szukam właśnie czegoś żeby była różnica i żeby był niższy. Co do skóry to reszta by była czarna wewnątrz a tylko siedzenia i boczki bananowe :naughty:

za mną chodzi ta skóra, jakbym miał klimę, to już by siedziała u mnie w aucie :wink4:, a tak to nie chce sobie jajek odpażyć :thumbdown:, i szukam materiałowych kubełków :kox:

Opublikowano

za mną chodzi ta skóra, jakbym miał klimę, to już by siedziała u mnie w aucie :wink4:, a tak to nie chce sobie jajek odpażyć :thumbdown:, i szukam materiałowych kubełków :kox:

http://www.allegro.pl/item1030757324_fotele_recaro_audi_a4_s4_rs4_podgrzewane_el_reg.html

Opublikowano
  • Autor

slepy właśnie miałem Ci pisać że do Twojego koloru jest idealna skóra. A co do braku klimy to nie jest tak źle. Jedynie jak na dłużej zostawiasz auto to tylko w cieniu i jest :good: Wiem bo sam nie mam klimy.

Z tym obnizaniem wizualnym przez body to nie przesadź bo zrobi sie niski i wąski :gwizdanie: a tym bardziej przy tym zderzaku od RS zwężanym, ja bym wolał dać zderzak od Eski na tył i dyfuzor w akiś kolor zeby sie wyróżniał od reszty zderzaka w ciemnym kolorze

Aż tak bardzo nie chcę obniżyć samym zderzakiem, w miarę rozsądku. Właśnie szukałem czegoś na tył i progów wśród firm tuningowych ale praktycznie wszystko zalatuje agro. Wśród ori też za dużego wyboru nie ma, dlatego myślałem o zderzaku RS4 z avanta i konkretnej rzeźbie :decayed:

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item1030757324_fotele_recaro_audi_a4_s4_rs4_podgrzewane_el_reg.html

Kowicz malina, obetnij mi tylko jedno zero i po nie jadę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie cena :shocked: To już w skórze kilka razy pojawiło się tańsze Recaro na allegro. slepy bierz tego banana bo ja coraz bardziej myślę czy go nie kupić :tongue4:

Opublikowano

nie, nie bez klimy skóry nie biorę :gwizdanie:, chodzą właśnie za mną te recaro :slina:, ale cena miażdży :wallbash:, ostatnio wisiały na allegro ciemne półskóry, ale chciał za nie 1000zł, z groszami, a ja za fotele tyle nie dam :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

A tak poza tym to przymierzam się do oklejenia ramki grilla jakąś folią. Podobno efekt jest zbliżony do malowania, ale za to farba nie odpryskuje :wink4: Co radzicie: czarny mat, carbon a może coś egzotycznego :naughty: ?

Opublikowano

A tak poza tym to przymierzam się do oklejenia ramki grilla jakąś folią. Podobno efekt jest zbliżony do malowania, ale za to farba nie odpryskuje :wink4: Co radzicie: czarny mat, carbon a może coś egzotycznego :naughty: ?

no ja też muszę folią oblecieć, bo pomimo sciągnięcia całego poprzedniego malowania do zera, odtłuszczenia, i 5 warstw czarnej satyny, zaczął jeebany odpryskiwać :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Przerabiałem ten temat jak miałem ramkę przedlifta malniętą w czerń. Masz namiar na jakąś dobrą folię do obklejenia ?

Opublikowano

Przerabiałem ten temat jak miałem ramkę przedlifta malniętą w czerń. Masz namiar na jakąś dobrą folię do obklejenia ?

Efekt jest lepszy od malowania :gwizdanie:

Dibo, rób czarny mat - połysk się za bardzo błyszczy jak na ramkę a egzotyka w Twoim kolorze to odpada raczej.

Carbon będzie się miał nijak do reszty.

Ja brałem u tego kolesia:

http://allegro.pl/item987989406_folia_czerwona_niebieska_zolta_zielona_tunin.html

Opublikowano

Efekt jest lepszy od malowania :gwizdanie:

Dibo, rób czarny mat - połysk się za bardzo błyszczy jak na ramkę a egzotyka w Twoim kolorze to odpada raczej.

Carbon będzie się miał nijak do reszty.

Ja brałem u tego kolesia:

http://allegro.pl/item987989406_folia_czerwona_niebieska_zolta_zielona_tunin.html

ile arkuszy zuzyles? :gwizdanie:
Opublikowano

Jeden :decayed:

Kupiłem na oko arkusz 20x70 i niestety do ramki grilla zabrakło chyba ze 3-4 cm, więc chwilowo jest sztukowane, ale widać dopiero jak się przyjrzysz z bliska - zresztą jest nowa koncepcja, więc i tak zaraz będą zmiany :kox:

Oklejanie nie jest trudne. Trzeba sobie tylko zostawić odpowiednie zapasy po bokach, żeby było za co dobrze naciągnąć folię po rozgrzaniu.

Opublikowano
  • Autor

Rezać klimę to od razu z mocniejszym silnikiem :wink4:[br]Dopisany: 11 Maj 2010, 15:47_________________________________________________A donośnie tej folii do obklejania, to jak z jej trwałością ? Bo zastanawiam się czy rączek przy boczkach (tam gdzie są przyciski do szyb) nią nie obkleić :mysli:

Opublikowano

Z trwałością to nie wiem. Ramka grilla jeździ jakieś 2 tygodnie i ... zero uszkodzeń, ale to ramka.

Rączki możesz okleić - jak się spsuje to zerwiesz. Koszt żaden.

Opublikowano

Rezać klimę to od razu z mocniejszym silnikiem :wink4:[br]Dopisany: 11 Maj 2010, 15:47_________________________________________________A donośnie tej folii do obklejania, to jak z jej trwałością ? Bo zastanawiam się czy rączek przy boczkach (tam gdzie są przyciski do szyb) nią nie obkleić :mysli:

Ja mam folie 3m na plastiku przy lewarku trzymam na niej w sumie tylko telefon a i tak zdołał juztam troche porysować, wiec mysłe raczki też sie porysują :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Bo właśnie mam je jasne, a że kolejne elementy wnętrza idą w czerń to i te plastiki bym zrobił czarne.