Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Dibo's Rieger RS4 on 19 inch BBS LM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ile po takim zabiegu przytyją drzwi :mysli:

Opublikowano

Taka jedna rolka wystarczy no oba drzwi ? Kładziona pojedynczo czy podwójnie, jak u Krychy ?

Mi ta 30cm x 10m, starczyła na oboje drzwi, klejone na blachę i od boczka, spokojnie :good:, drzwi się teraz zamykają prawie jak w polifcie, jet taki głuchy odgłos :decayed:

Opublikowano

A ile po takim zabiegu przytyją drzwi :mysli:

tyle ile wazy połowa rolki :decayed:

Opublikowano
  • Autor

+ waga nowych głośników i panelu:naughty:

Pewnie wezmę tego Soudala. A panel mocowania na głośnik z czego robiłeś ? Z MDFu ?

Opublikowano

. A panel mocowania na głośnik z czego robiłeś ? Z MDFu ?

ja z mdf-u a jakie głośniki ??? jaka głębokość montazu ??

Opublikowano

+ waga nowych głośników i panelu :naughty:

Pewnie wezmę tego Soudala. A panel mocowania na głośnik z czego robiłeś ? Z MDFu ?

ja robiłem z OSB, tylko malowałem go trzy razy folią w płynie, w celu zabezpieczenia,w razie W :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Te 130mm Focala :wink4: Co do głębokości montażowej tak 62mm.

Opublikowano

Te 130mm Focala :wink4: Co do głębokości montażowej tak 62mm.

to ci wejda bez problemu :good:

Opublikowano
  • Autor

Tylko jeszcze do końca nie wiem czy nie zrobić inaczej bo mam obecnie dwie 165mm włożone w półkę. Plan był taki żeby do tych w półce dołożyć 130mm z przodu i zrobić skrzynię basową na dwie niskotonowe 250mm do bagażnika. Druga opcja jest taka że do przodu wkładam te 165mm z bagażniku, w tylne drzwi te 130mm, a niskotonowe 250mm w tylną półkę. Nie wiem jednak czy w tylnej półce to dobre rozwiązanie i pewnie lepsza będzie skrzynia basowa którą mam zamiar zrobić. Także są dwie koncepcje, która według Was lepsza ?

Opublikowano

Głośniki w tylnich drzwiach to dla mnie bezsens, jeszcze żebyś miał orginalnie to pal licho, ale dokładać :thumbdown:, Najlepiej by było wrzucić 16cm, na przód, i skrzyneczkę w bagażniku :wink4:, Ja mam u Siebie z przodu 13cm, na zwrotnicy, w tylniej półce 2x22cm, Mb Quarta, a skrzynka ze wzacniaczem napewno wleci w kufer jeszcze :good:

Opublikowano
  • Autor

Jak te 130mm sprawują się z przodu ?

Opublikowano

Dibo, nie kombinuj za dużo, 13cm z przodu + dobre wygłuszenie i będzie jak beznadziejnie zamontowana 16stka :wink4:

ja z pułki wywaliłem głośniki, zostały ori maskownice, tym sposobem jest większa siła przebicia dla suba który znajduje się w bagażniku, sub to 25cm Re Audio i wzmak 4 kanałowy, jest przyjemnie :)

Opublikowano
  • Autor

Ale ja myślę o dobrze zamontowanej 16cm a nie źle :wink4: Co do głośników w tylnej półce i niskotonowca w bagażniku, to złe ustawienie spowoduje że fale akustyczne będą się znosić nawzajem. Ale jak już dobrze ustawisz to bajka :decayed: A co do wzmaka to jeden już siedzi u mnie i napędza te 165mm. Ma on docelowo napędzać jeszcze 130mm. No i będzie drugi wzmacniacz do dwóch 250mm :naughty:

Opublikowano

nie rób nagłosnienia z tyłu i do tego skrzyni, nie zda egzaminu kompletnie takie rozwiazanie :gwizdanie: załóż na prżód dobre 16ki wygłusz, z półki wyrzuć głosniki bo bedą tylko zurzywały energie a ich fale skutecznie zagłuszy skrzynka, jak bys tego nie wystroił, albo głośniki w półce, albo skrzynka w bagazniku :gwizdanie: ale nie wszystko na raz

Opublikowano
  • Autor

Kowi nie chodzi o zagłuszanie tylko o wzajemne znoszenie się fal. Poza tym skrzynka w bagażniku ma być tylko dopełnieniem reszty. Nie jestem fanem głośnego umc umc w samochodzie. Ma ona jedynie delikatnie wspomagać resztę głośników. Całość ma ładnie czysto grać, dlatego też postawiłem na Focale :wink4:[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2010, 19:32_________________________________________________Obczaiłem tą taśmę dekarską Soudala i koszt około 100 PLN.

Opublikowano

Kowi nie chodzi o zagłuszanie tylko o wzajemne znoszenie się fal. Poza tym skrzynka w bagażniku ma być tylko dopełnieniem reszty. Nie jestem fanem głośnego umc umc w samochodzie. Ma ona jedynie delikatnie wspomagać resztę głośników. Całość ma ładnie czysto grać, dlatego też postawiłem na Focale :wink4:[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2010, 19:32_________________________________________________Obczaiłem tą taśmę dekarską Soudala i koszt około 100 PLN.

,

no ja dałem za nią 90zł, także podobnie, u mnie jest z przodu 13cm, w półce 22cm tylko pasuje jeszcze wzmacniacz do napędzenia tego, bo samo radio sobie nie daje rady, chociaż chodzi to fajnie :kox:

Opublikowano
  • Autor

Jak poszukasz to kupisz dobrego wzmaka w śmiesznych pieniądzach :wink4: Sam się zacząłem powoli rozglądać za drugim, bo ten co mam to wszystkiego nie uciągnie.

Opublikowano

narazie mam inne priorytety :wink4:, ale kiedyś napewno wpadną dwa wzmacniacze cztero- i dwukanałowy :good:

Opublikowano
  • Autor

Wiem... kiera i fotele :good: Ja bym chciał wreszcie skończyć to wnętrze żeby na wiosnę dokończyć z zewnątrz.

Opublikowano

Wiem... kiera i fotele :good: Ja bym chciał wreszcie skończyć to wnętrze żeby na wiosnę dokończyć z zewnątrz.

no ja bym chciał skończyć środek i z zewnątrz tak, żeby na następny sezon, zostały tylko mechaniczne sprawy :wink4:, mam plan który obrałem na początku roku i do niego dążę, jak mi się uda wszystko zrobić to bede mega zadowolony :good: