Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Konwersja lamp w Audi A5 F5 z USA na EU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę znaleźć odpowiedniego modułu. Robię to po raz pierwszy. Czy mogę go pobrać z innymi literami? Na przykład DC albo BC?(już wiem że można). Teraz nie wiem jakie pliki mam wybrać?

IMG_0534.jpeg

IMG_0535.jpeg

Edytowane przez Little86
Już wiem

Opublikowano

Ściągnij sobie ten plik z indexem BC.

Screenshot (759).png

Masz auto z USA, czyli masz z tyłu z pewnością lampy LED, a nie żarówki, zgadza się?

W takim razie musisz załadować dla wersji sedan (LIMO), z kierownicą po lewej stronie (LHD = Left-Hand Drive), lampy LED oraz wersję europejską (EU).

Jest tam w sumie 7 plików które musisz zaznaczyć i załadować:

LAMPCONFIG1_LIMO_LHD_LED_EU

LAMPCONFIG2_LIMO_LHD_LED_EU

LAMPCONFIG3_LIMO_LHD_LED_EU

LAMPCONFIG4_LIMO_LHD_LED_EU

LAMPCONFIG5_LIMO_LHD_LED_EU

LAMPCONFIG6_LIMO_LHD_LED_EU

LAMPCONFIG7_LIMO_LHD_LED_EU

Pamiętaj aby zaznaczyć także EraseFullMemory.

Screenshot (767).png

I najlepiej podłączyć prostownik na klemy pod maską, aby niespodzianek nie było jak napięcie aku za bardzo spadnie i uwalisz sterownik w czasie wgrywania.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dziękuję bardzo za tak szczegółową odpowiedź. Bardzo mi Pan pomógł. Proszę, powiedz mi, jak zapisać rzeczywistą parametryzację? Dziękuję bardzo!

Opublikowano

Co masz na myśli pisząc zapisać?

Opublikowano

Czy można pobrać parametryzację tylnych świateł, która jest obecnie w nich ustawiona? Czy nie jest to konieczne? Chodzi mi o to, że jeśli coś pójdzie nie tak, mam starą parametryzację tylnych świateł i mogę przynajmniej przywrócić ją do stanu pierwotnego.

Opublikowano

Pobrać i zapisać się nie da (za pomocą VCP).

Nic nie pójdzie źle, jak wykonasz jak powyżej.

Opublikowano

Ostatnie pytanie dla czego mam zaznaczyć EraseFullMemory? W internecie oglądałem filmiki ….zmieniają parametryzację bez tego zaznaczenia. Ta opcja nie zresetuje wszystkie parametry moduła?

Dziękuję bardzo za poświęcony czas.

Wszystkiego dobrego.

Opublikowano

Nie, tylko lamp.

Opublikowano

Cześć, wszystko w porządku. Pozostał tylko jeden problem… reflektory nie zostały zrobione przeze mnie i teraz migają mi kierunkowskazy razem ze światłem stopu. Mogę zamienić przewody, ale czy mogę zmienić kanał VCP? I jak?

Dziękuję

Opublikowano

Musisz Hardware przerobić/wymienić. Tutaj ze strony Software już wszystko wykonane. Najlepiej kup lampy EU, tylko uważaj, żebyś z Anglika nie kupił (przeciwmgielne jest po prawej zamiast po lewej stronie). Oryginalne lampy EU to oryginalne, z rozcinanymi i przerabianymi zawsze jest pewne ryzyko, w zależności od rzetelności wykonanej pracy.

Opublikowano

Myślę, że zgodnie ze schematem wystarczy wymienić przewód prowadzący do światła stopu i kierunkowskazu i powinno działać :) co powiesz?

Opublikowano

Nie wystarczy. Lampy muszą być przerobione albo wymienione. Poszukaj dobrze na forum, bo jest opisane jak przerobić lampy. Osoboście jestem zwolennikiem wymiany na oryginale.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Przepraszam, że nie napisałem wcześniej, tylne światła zostały przerobione. Oddzielony stop i zmienione diody na żółte. Dodany też przewód, taki jak w Europie, 5 pinów.

Robiłem nie ja. Myślę że uda się:)

Opublikowano

Więc musisz podłączyć zgodnie ze schematem dla lamp EU.

Opublikowano

Próbowałem wymienić kable, ale nic. Mam błąd. Czy może byc ze parametryzacje nie odpowiada? Mam kierunki pływające? Dynamic. Hm….

Opublikowano

Jaki błąd?

Opublikowano

Niestety wykasowałem po kierunku był. Powróciłem wszystko z powrotem i żadnych błędów. Jak mogę zmienić kanały sygnałów w vcp? Czy nie da się?! Mówią że w lauchte ja nie mogę tego znaleść(

Opublikowano
10 minut temu, Little86 napisał(a):

Powróciłem wszystko z powrotem i żadnych błędów.

Co powróciłeś?

Kolego tam nic nie zmieniasz w VCP. To jest A4 B9, tam wgrywasz parametryzacje do BCM2 i to wszystko. To nie jest B8 czy Golf, gdzie zmieniasz kanały.

Opublikowano

Kable. Jak zmieniłem stop na kierunek to wogule kierunek nie pracował i powróciłem wszystko jak było. Czyli myślisz że to coś z lampami? Wgrałem jeszcze inną parametryzacje też tak samo.

Opublikowano

Nie wiem czy lampy, bo nie wiem kto i jak przerabiał. Dlatego tak jak już wyżej kilka razy napisałem, jestem zwolennikiem oryginalnych a nie przerabianych.

Edytowane przez Muskel1