Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie wzmaczniacza do tylnych głośników i radia Audi Gamma CC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zabieram się za nagłośnienie , mam zwykle radio i podłączone przednie ori glosniki i na tylną półkę wsadziłem jakieś ori od Nowej Toyoty bo szwagier zmieniał to dał to miałem podłączone 8 przewodów plus minus przód tył w brązowej iso, ale zachciało mi się oryginalnego radia , Audi gamma i tam mam wyjście  w brązowej iso tylko na przód a tył muszę pod wzmaczniacz , i mam pytanie czy jakikolwiek tani wzmaczniacz się nada i jeśli już jakiś nabędę to jak go podlaczyc ? Bo mam tą żółtą kostkę mini iso i jest plus na wzmaczniacz , masa i RR , RL ale to jest jeden  przewód to nie wiem czy podlaczyc plus czy minus , niby mało przewodów,  ale jakoś pokonuje to moja głowę,  prosiłbym o pomoc .

20230328_185200.jpg

20230328_172633.jpg

20230328_214618.jpg

20230328_214601.jpg

20230328_231035.jpg

Opublikowano

Możesz każdy wzmacniacz podłączyć. We wtyczce mini-iso masz sygnał remote do wzbudzenia wzmacniacza oraz sygnały liniowe na tylne głośniki. 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wypowiedź, dużo już mi dało to że mogę każdy wzmaczniacz podlaczyc,  to mnie cieszy tylko tak mam 4 piny w jednym pinie 2 przewody , tam widzę że jeden przewód jest plus czy tam sygnał do wzmaczniacza i chyba masa , ale jak te glosniki podlaczyc pod te iso to nie wiem właśnie,  szczerze to nie wiem co ty sygnał liniowy , znam się bardziej na elektryce a nie na audio , ale jakbym wiedział co do czego to sobie ogarnę,  bo we wzmaczniaczu to co będzie 12v +, gnd i rem to chyba te wzbudzenie do radia , ale potem jak wyjść z tymi głośnikami to nie wiem 

Opublikowano

Kup sobie taki adapter mini-iso na RCA i wepnij do radia. Masz tam wyprowadzony sygnał remote (niebieski) oraz 4 wyjścia liniowe RCA, które wpinasz do wzmacniacza.

ALLEGRO.PL

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
36 minutes ago, Muskel1 said:

Kup sobie taki adapter mini-iso na RCA i wepnij do radia. Masz tam wyprowadzony sygnał remote (niebieski) oraz 4 wyjścia liniowe RCA, które wpinasz do wzmacniacza.

ALLEGRO.PL

Aaa no dobrze , widziałem te adaptery to dobrze wszystko jasne , dziękuję,  a wzmaczniacz to musi być jakiś wybitny ? Czy taki zwykły za 200 , 300 zł 2 kanałowy wystarczy?

Opublikowano

Te głośniki z Toyoty nie są na pewno high end więc wstawianie wzmacniacza za 2000 zł mija się z celem. Moim zdaniem skoro i tak dokładasz wzmacniacz, to kupiłbym 4-ro kanałowy i dołożył jeszcze jakis subwoofer.  Dwa kanały na tylne głośniki i 2 zmostkowane na subwoofer. 

Opublikowano

Sprawdź jaką rezystancję mają głośniki od Toyoty i dopasuj do nich wzmacniacz. 

Opublikowano
  • Autor
4 hours ago, Muskel1 said:

Te głośniki z Toyoty nie są na pewno high end więc wstawianie wzmacniacza za 2000 zł mija się z celem. Moim zdaniem skoro i tak dokładasz wzmacniacz, to kupiłbym 4-ro kanałowy i dołożył jeszcze jakis subwoofer.  Dwa kanały na tylne głośniki i 2 zmostkowane na subwoofer. 

Bardzo dobry pomysł a więc tak zrobię,  dziękuję bardzo 

Opublikowano
  • Autor
Just now, Sebus 05 said:

Bardzo dobry pomysł a więc tak zrobię,  dziękuję bardzo 

To ja odrazu kupie nowe głośniki subwoofer i wzmaczniacz , taki nowy zestaw będzie na pewno super 

Opublikowano
  • Autor

Sprawdź jaką rezystancję mają głośniki od Toyoty i dopasuj do nich wzmacniacz. 

A 12v to musi iść odrazu do akumulatora ten gruby czerwony z bezpiecznikiem  tak ? I tak samo z masą ? 

Opublikowano

Zasilanie z bezpiecznikiem musisz podciągnąć z akumulatora. Masę możesz podpiąć do karoserii w okolicy wzmacniacza. 

Opublikowano
  • Autor

Zasilanie z bezpiecznikiem musisz podciągnąć z akumulatora. Masę możesz podpiąć do karoserii w okolicy wzmacniacza. 

Okej dziękuję bardzo, mega pomogłeś:)

Opublikowano
5 minut temu, Sebus 05 napisał(a):

Okej dziękuję bardzo, mega pomogłeś:)

Bezpiecznik musi być zamontowany na przewodzie plusobym nie dalej niż 15 cm od klemy plusowej akumulatora.