Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Blad czujnika g252 oraz czujnika klamek keyless go.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem odnośnie czujnika parkowania g252, to jest ten prawy przedni. Raz działa, raz nie, kupiłem nowy jakiś zamiennik, podłączyłem podziałał trochę i dzieje się to samo. Mam wrażenie,  że tylko się tak dzieje po myciu samochodu lub obfitych opadach, dostałem się dzisiaj tam znowu, kable były wilgotne oraz sam czujnik, ale napięcie cały czas pokazywało 9,5V, podczas włączonego zapłonu, nawet jak pokazywało na mmi, że czujniki nie działają. To samo tyczy się czujników klamek, po obfitych opadach lub myciu samochodów, nie działa to zbyt dobrze, ponieważ gdy łapię za klamkę w różnych drzwiach to jest różnie, jedne się nie chcą zamknąć, jedne otworzyć lub jedno i drugie, ale błędu z tym żadnego nie ma. Teraz pytanie, czy wymienić wszystkie czujniki w klamkach, czy spróbować zrobić z tym coś innego ? A odnośnie czujnika parkowania to ktoś ma jakieś pomysły, jak to można rozwiązać ? 

Opublikowano

Czujniki montuje się tylko oryginalne nowe z ASO. 

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Czujniki montuje się tylko oryginalne nowe z ASO. 

Mówisz o czujnikach klamki i tego czujnika parkowania, czy tylko czujnika parkowania. Tylko nawet jeśli chodzi Ci o ten czujnik parkowania, to przełożyłem mój fabryczny czujnik z jednego miejsca w to co nie działa i problem dalej jest ten sam, więc podejrzewam gdzieś przetarta, uszkodzona wiązka. A co do czujnika klamki znalazłem 4G8927753B taki kod i czy w moim przypadku wymienić wszystkie czujniki klamki i czy też brać ori czy zamiennik na allegro za 50 ? 

Edytowane przez Szczypior21

Opublikowano
2 minuty temu, Szczypior21 napisał(a):

Mówisz o czujnikach klamki i tego czujnika parkowania, czy tylko czujnika parkowania

Czujniki wszelakiego rodzaju. Obojętnie od czego, PDC, różnicy ciśnień, temperatury, klamek etc.