Jump to content
IGNORED

2 kolizje w przeciągu 2 dni.

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów. 

Jak w temacie miałem dwie szkody z oc sprawców, w odstępie jednego dnia. Pierwsza szkoda to prawy blotnik przód reflektor oraz zderzak, a druga szkoda te same uszkodzenia lecz z drugiej strony, jestem w trakcie odwołania od pierwszej szkody. Odwiedziłem zakład Aso i dokonałem kosztorysu. Kwota zanizona o 8 tysiecy. Pojawił się problem z druga szkoda, ponieważ pierwsza szkoda nie została jeszcze naprawiona i ubezpieczyciel z drugiej szkody stwierdził że oni nie zapłaca drugi raz za malowanie  tego samego elementu oraz że zsumuja tą szkodę elementu w jedna.  Dodam jeszcze że przy drugiej szkodzie został delikatnie naderwany zderzak co już kwalifikuje go do wymiany. Przechodząc do sedna, czy ubezpieczyciel ma prawo łączyć kwotę naprawy uszkodzenia tego samego elementu ?, dodał jeszcze ze "przecież bym się wzbogacił gdyby zapłacili mi dwie ubezpieczalnie za ten sam element." Zapraszam do dyskusji.

Edited by HubertA6C5
Uzupełnienie treści.

Odwiedź profil użytkownika @hak64, on Ci pomoże.

Dzięki, już wysłałam wiadomość prywatną. 

On chyba w podpisie ma tam email lub numer telefonu do siebie, na wiadomość prywatną raczej tu nie odpisze.

A spoko, dzięki za uwagę. Będę próbował w takim razie innymi sposobami.