sosim Opublikowano 16 Maja 2023 Opublikowano 16 Maja 2023 Pacjent: A4 B9 35TFSI (150KM) z 2021r. Kod silnika DMSB. Od jednego tunera słyszałem, że nie ma protokołów i na razie nic z tego. Inny powiedział, że musiałby się podłączyć i sprawdzić jaki jest soft, ale że faktycznie może być to problematyczne. Ktoś wie, czy jest to w ogóle możliwe? Nie chcę tracić czasu. Dzięki!
gumeko Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Cześć, udało się Tobie czegoś dowiedzieć? Interesuje mnie 35tfsi polift z 2021roku i mam właśnie wątpliwości czy jest opcja podniesienia mocy. Edytowane 1 Stycznia przez gumeko
sosim Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia Byłem jakoś 2 miesiące temu na sprawdzeniu i wciąż nie do ruszenia.
gumeko Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Mam nadzieję, że zmieni się to w najbliższym czasie. Słyszałem od kilku firm, że pracę trwają nad złamaniem sterownika, ale ile w tym prawdy 😀
sosim Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia Mały bump. Ktoś kojarzy czy już są dostępne mapy?
black70 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Też zacząłem zgłębiać temat, bo mam taki sam model. Gwarancja się kończy i pora coś dłubnąć. Na dzień dzisiejszy auto nie do ruszenia przez tunerów. Kontaktowałem się dzisiaj w tej sprawie z gregor10. Tunera chyba nie muszę przedstawiać Zauważyłem również, że są już gotowe boxy do tego modelu: PowerChip Digital za 1280 zł PowerChip Premium za 1600 zł DTE od 1399 do 3779 zł No i teraz mam zagwozdkę, czy nie kupić któregoś na przeczekanie. Bo oprócz podniesienia mocy, bardzo ważny jest program dla skrzyni biegów. Box niestety tego nie rozwiązuje. W trybie D zbyt niskie obroty, brak możliwości wyłączenia żeglowania w MMI. Czy można to wyłączyć kompem? Ktoś próbował? Podczas wyprzedzania ciągnie jak głupi do czerwonego pola, zamiast zmienić bieg na wyższy. Auto wtedy jęczy, a już nie jedzie. Zamiast wcześniej wrzucić wyższy bieg i wykorzystać moment obrotowy, to przeciąga biegi. Ekologia? Dlatego od nowości prawie cały czas jeżdżę na S. Tu znów do zwykłej jazdy obroty są odrobinę na wysokie. Ale przynajmniej w tym trybie nie włącza mi się żeglowanie, bo tego nienawidzę.
Rekomendowane odpowiedzi