Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Chiptuning w Audi A4 B9 35 TFSI 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent: A4 B9 35TFSI (150KM) z 2021r. Kod silnika DMSB.

Od jednego tunera słyszałem, że nie ma protokołów i na razie nic z tego.

Inny powiedział, że musiałby się podłączyć i sprawdzić jaki jest soft, ale że faktycznie może być to problematyczne.

Ktoś wie, czy jest to w ogóle możliwe? Nie chcę tracić czasu.

Dzięki!

Opublikowano (edytowane)

Cześć, udało się Tobie czegoś dowiedzieć? Interesuje mnie 35tfsi polift z 2021roku i mam właśnie wątpliwości czy jest opcja podniesienia mocy. 

Edytowane przez gumeko
Opublikowano

Byłem jakoś 2 miesiące temu na sprawdzeniu i wciąż nie do ruszenia.

Opublikowano

Mam nadzieję, że zmieni się to w najbliższym czasie. Słyszałem od kilku firm, że pracę trwają nad złamaniem sterownika, ale ile w tym prawdy 😀

Opublikowano

Mały bump. Ktoś kojarzy czy już są dostępne mapy?

Opublikowano

Też zacząłem zgłębiać temat, bo mam taki sam model. Gwarancja się kończy i pora coś dłubnąć. Na dzień dzisiejszy auto nie do ruszenia przez tunerów. Kontaktowałem się dzisiaj w tej sprawie z gregor10.  Tunera chyba nie muszę przedstawiać ;)

Zauważyłem również, że są już gotowe boxy do tego modelu:

PowerChip Digital za 1280 zł

PowerChip Premium za 1600 zł

DTE od 1399 do 3779 zł

No i teraz mam zagwozdkę, czy nie kupić któregoś na przeczekanie.

Bo oprócz podniesienia mocy, bardzo ważny jest program dla skrzyni biegów. Box niestety tego nie rozwiązuje. W trybie D zbyt niskie obroty, brak możliwości wyłączenia żeglowania w MMI. Czy można to wyłączyć kompem? Ktoś próbował? Podczas wyprzedzania ciągnie jak głupi do czerwonego pola, zamiast zmienić bieg na wyższy. Auto wtedy jęczy, a już nie jedzie. Zamiast wcześniej wrzucić wyższy bieg i wykorzystać moment obrotowy, to przeciąga biegi. Ekologia? :D
Dlatego od nowości prawie cały czas jeżdżę na S. Tu znów do zwykłej jazdy obroty są odrobinę na wysokie. Ale przynajmniej w tym trybie nie włącza mi się żeglowanie, bo tego nienawidzę.