W10DI Opublikowano 8 Lipca 2023 Opublikowano 8 Lipca 2023 Witam forumowiczów. Mam problem z radiem w/w a dokładnie problem leży w tym, że po odłączeniu aku i podłączeniu trzeba wpisać kod (to normalne) i tu zaczyna się problem bo radio nie przyjmuje kodu. Kod na pewno jest poprawny ponieważ raz przyjmuje kod po jednym dniu, raz po paru dniach. Po dwóch niby nie udanych próbach wpisania kodu trzeba odczekać 60 min. I tak można wpisywać X razy dziennie i cały czas zły kod. Po X nie udanych próbach i po paru dniach kod przyjmuje jak gdyby nigdy nic. I radio działa poprawnie. Niestety moja cierpliwość wisi na włosku bo już minęło X dni i kodu dalej nie chce przyjąć. Jakie macie rady ?? Dodam że can jest pociągnięty do fis`a i na fis pokazuje radio i nawet różnych wykonawców tak jakby grało tylko trzeba ten kod wpisać którego za cholerę nie chce to radio przyjąć.
Lukasz_mk2 Opublikowano 10 Lipca 2023 Opublikowano 10 Lipca 2023 masz rns'a zamontowanego w B5?? Nie występował on czasem dopiero od B6?? Trzeba przypisać VIN do rns'a i nie będzie już wołał o pin po każdym rozłączeniu akumulatora.
W10DI Opublikowano 17 Lipca 2023 Autor Opublikowano 17 Lipca 2023 Tak mam zamontowanego RNS w B5. I to od ładnych X lat. I mam problem taki jak napisałem wyżej. Ok na jakiej zasadzie polega przypisanie Vin do radia jakieś specjalistyczne programy czy VCDS i odpowiednie grupy ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 VCDS wystarczy, poczytaj temat o zakładaniu RNS w b6/b7
Lukasz_mk2 Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 (edytowane) pierwszy post - wszystko jest w "zwijaku" nie wiem tylko jak to zadziała w B5 Edytowane 17 Lipca 2023 przez Lukasz_mk2
Tom A4 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Nie trzeba żadnego nr vin w żadnym aucie. Nawigacja jest zapamiętywana przez komfort. Miałem B5 i kilka sztuk rnse zwykłych i ledowych i zamontowałem tego mnóstwo i nigdy nie dopisywałem vin bo nie trzeba . Radio miało uszkodzony soft naprawiłem i lata. 😁 1
Rekomendowane odpowiedzi