Jump to content
IGNORED

Jakie sprężyny powinienem kupić do A4 B6 Avant ?

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Na poczatku zaznacze ze sie nie znam i potrzebuje pomocy. Otoz polamaly mi sie wszystkie sprezyny i musialem je wymienic. Gosc w firmie zamowil wszystkie 4 po numerze vin i efekt jest taki jak na zdjeciu. Auto jest za miekkie az mi sie zle jezdzi. Moze mi ktos powiedziec co ja kupilem a co powinienem kupic? 😂 Niestety nie mam wiecej zdjec przed wymiana ale na oko z 5cm poszlo w gore wszystko

IMG_20230817_104944.jpg

IMG_20230111_155536.jpg

Snapchat-1581758262.jpg

Edited by sylwo189
Posted

Pod siedzeniem z tyłu masz naklejkę ''wlepkę '' zrób jej zdjęcie, wklej tu,  i zobaczymy co tam masz za sprężyny .Tak ze zdjęcia to widać, jak by ci założył 1ba ,a u Ciebie jest pewnie 1bv .Wkleisz wlepkę to będzie wiadomo co i jak, bo tak to wróżenie z fusów😉

Posted

Problem w tym ze nie ma wlepki pod kanapa, pod zapasowka ani w ksiazeczce serwisowej. Dodam ze wczesniej tył siedzial nawet troche zbyc mocno a przod w miare normalnie. Ale no tak jak pisalem wszystko bylo polamane

Posted

Tu masz pięknie wszystko opisane 😉kolory sprężyn ,waga,  jakie amorki, poczytaj tez sobie⤵️

Posted

A masz jeszcze te stare sprężyny, aby zobaczyć oznaczenie kolory na nich ?

Posted

Po co ktoś ,wlepek się pozbył:eusathink:

Posted

Nie mam pojecia ale za kazdym razem przez to sa jakies problemy. Nie wiem czy o te kolory chodzi?

IMG_20230817_122458.jpg

• Like 1
Posted

Tył niebieski zielony - 1BE/1BV  klasa wagowa 11''    nr 8E0511115 DM

Przód  niebieski zielony zielony -1BE/BV klasa wagowa  6 ''   nr 8EO 411 105 CE

Posted

Dobra to jedno zalatwione. A teraz jakie mam kupic? Napewno chce troche twardsze ale nie gwint. No i obnizyc wszystko

Posted

Przepraszam zakrecilem sie 😂 czyli tył chyba ten sam, a przod chcialbym troche obnizyc

Posted

klasa wagowa przód - 6 ''OJF - 1BE/BV 824- 860 kg

Klasa wagowa tył - 11 ''OYL - 1BE/BV  598-625 kg

Posted (edited)
5 minut temu, sylwo189 napisał(a):

Przepraszam zakrecilem sie 😂 czyli tył chyba ten sam, a przod chcialbym troche obnizyc

To może o jedną klasę wagową niżej  ,Przód klasa 5  OYE  1BE/BV 788-823

To już zależy od ciebie ,u góry podałem tobie link ,to tam poczytaj jak ,tam inni działali😉

Edited by A4b6quattro
Posted

Albo jak chcesz ,sam przód,  to może jakieś sprężyny Eibach -30 lub sportline -45

Posted

Twardosc zawieszenie wtedy sie zmieni? Oczywiscie porownujac do starych sprezyn bo nowych nir biore pod uwage bo to masakra jakas.

Posted

Ja kiedyś miałem na przodzie ,Eibach sportline -45 , amorki  Eibach prodamper,i tył gwint  .Teraz to na kompletnym  gwincie śmigam już kilka lat.

Posted

Chcialbym ta sama twardosc z przodu tylko nie wiem 2-3cm max nizej. Dobralbys mi cos? Najlepiej gdyby podeszly pod te same amory

Posted

Pod amorki be/bv to Eibach - 30 

Posted

Tu zobacz⤵️

EIBACH.PL

Zestaw 4 sprężyn obniżających zawieszenie Eibach Pro-Kit do AUDI A4 Avant (8E5, B6) 1.8 T quattro. Numer katalogowy E10-15-003-12-22

Posted

Możesz też zrobić tak , ze dajesz talerzyki z audi a4 b5 z amorków  i zmieniasz na swoich amorkach. To daje tobie jakiś 15mm niżej , i wtedy bierzesz tak jak pisałem ,1 kategorie niżej wagową.