P.Wiśnia Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 Witam, otóż w moim samochodzie posiadałem oryginalny telefon na uchwycie w konsoli. Zauważyłem że pozostał mi mikrofon w podsufitce. Czy to oznacza że posiadam moduł BT w samochodzie? Lub czy jakoś mogę użyć tych pozostałości do np. systemu GALA lub innych dodatków? Dodam że posiada oryginalne radio Audi Concert CD. Pozdrawiam
Rob@k Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 Włącz bluetooth w telefonie i zobacz czy znajdzie auto. Możesz też zamiast bluetootha mieć moduł telefonu.
P.Wiśnia Posted August 23, 2023 Author Posted August 23, 2023 A co w przypadku braku połączenia z sterownikiem 77?
P.Wiśnia Posted August 23, 2023 Author Posted August 23, 2023 (edited) @Rob@k Czytałem że czasami nie można się z nim połaczyć. Dodam też że posiada kostkę telefonu(czerwoną) do radia z 3 kablami. W jakim miejscu znajduje się moduł telefoniczny/moduł BT? Przed siedzeniem pasażera? A w razie braku BT, w jakim celu znajduje się tam mikrofon? Edited August 23, 2023 by P.Wiśnia
Solution P.Wiśnia Posted August 23, 2023 Author Solution Posted August 23, 2023 (edited) @lucasek @Rob@k - Dzięki za pomoc, pod podłogą znajduje się tylko moduł telefonu o numerze: 8D0 862 335 B. Dla potomnych: GALA działa bez problemu Mikrofon można wykorzystać do BT i RNS-E. Antena BT też jest już zainstalowana Jeżeli posiadaliście telefon to większość instalacji jest już gotowa. Przynajmniej w 2001r roku modelowym. Edited August 23, 2023 by P.Wiśnia
Recommended Posts