Jump to content
IGNORED

Problem z pracą silnika Audi A4 B6 2.0 ALT

Go to solution Solved by PaPrykooo,

Recommended Posts

Posted

Witam mam taki problem w postaci czasowe klekotanie brak mocy pedał w podłogę brak reakcji na gaz po dłuższej chwili się wkręci ale kulawo i boleśnie podpiąłem komputer no i litania błędów (wstawiam foto) i pytanie jest następujące czy to wina czujników czy też koła zmiennej fazy rozrządu a może napinacza bądź rozciągniętego łańcuszka jeszcze nic nie rozbieram wolę podpytać tu was bardzo bym był wdzięczny za pomoc a i dodam że po usunięciu błędów i odpaleniu został jeden błąd (wstawiam foto). Bym był bardzo wdzięczny za pomoc pozdrawiam.

IMG_0066.jpeg

IMG_0067.jpeg

Posted

Na początek wymień czujnik wałka rozrządu, który Ci został w drugim skanie po usunięciu wcześniejszych błędów i  wtedy uruchom silnik i zobaczysz jak pracuje i czy powtórzą się jakieś wcześniejsze błędy.

Zresztą problemy z silnikiem jakie opisujesz wskazują m.in na uszkodzenie wspomnianego czujnika.

Posted

Już zamawiam i wymieniam napisze jak wymienię czy jest poprawa ;)

Posted

Czujnik zamów oryginalny, zamiennik nie będzie działał już z pudełka albo będzie działać tylko czasami.

• Solution
Posted (edited)

No to tak wymieniłem czujnik i jest lepiej bo się wkręca na obroty ale podczas jazdy ma mało mocy i nie wyskakuje check engine ale gdy sprawdzę błędy to jest nadal błąd: czujnik wałka rozrządu. (Czujnik kupiłem oryginalny nowy).

Edited by PaPrykooo
Posted

Po wymianie czujnika wykasowałeś ponownie wszystkie błędy i  wrócił wspomniany ponownie czy nie kasowałeś nic i masz taki komunikat?