PaPrykooo Posted September 6, 2023 Posted September 6, 2023 Witam mam taki problem w postaci czasowe klekotanie brak mocy pedał w podłogę brak reakcji na gaz po dłuższej chwili się wkręci ale kulawo i boleśnie podpiąłem komputer no i litania błędów (wstawiam foto) i pytanie jest następujące czy to wina czujników czy też koła zmiennej fazy rozrządu a może napinacza bądź rozciągniętego łańcuszka jeszcze nic nie rozbieram wolę podpytać tu was bardzo bym był wdzięczny za pomoc a i dodam że po usunięciu błędów i odpaleniu został jeden błąd (wstawiam foto). Bym był bardzo wdzięczny za pomoc pozdrawiam.
AndrzejK. Posted September 6, 2023 Posted September 6, 2023 Na początek wymień czujnik wałka rozrządu, który Ci został w drugim skanie po usunięciu wcześniejszych błędów i wtedy uruchom silnik i zobaczysz jak pracuje i czy powtórzą się jakieś wcześniejsze błędy. Zresztą problemy z silnikiem jakie opisujesz wskazują m.in na uszkodzenie wspomnianego czujnika.
PaPrykooo Posted September 7, 2023 Author Posted September 7, 2023 Już zamawiam i wymieniam napisze jak wymienię czy jest poprawa
Langista Posted September 7, 2023 Posted September 7, 2023 Czujnik zamów oryginalny, zamiennik nie będzie działał już z pudełka albo będzie działać tylko czasami.
Solution PaPrykooo Posted September 11, 2023 Author Solution Posted September 11, 2023 (edited) No to tak wymieniłem czujnik i jest lepiej bo się wkręca na obroty ale podczas jazdy ma mało mocy i nie wyskakuje check engine ale gdy sprawdzę błędy to jest nadal błąd: czujnik wałka rozrządu. (Czujnik kupiłem oryginalny nowy). Edited September 11, 2023 by PaPrykooo
AndrzejK. Posted September 15, 2023 Posted September 15, 2023 Po wymianie czujnika wykasowałeś ponownie wszystkie błędy i wrócił wspomniany ponownie czy nie kasowałeś nic i masz taki komunikat?
Recommended Posts