Jaroslaw_ 0 Posted Monday at 03:31 PM Share Posted Monday at 03:31 PM (edited) Cześć, Szkoda całkowita z OC sprawcy - 1.8T A4 B6 BEX 250KM+ 1 Września zastałem to co na zdjęciach poniżej. Ja jako poszkodowany zgłosiłem sprawę do ubezpieczyciela sprawcy Generali. Dziś otrzymałem: - wyliczeniem szkody całkowitej, - wyceną wartości pojazdu, - kosztorysem (który nie stanowi podstaw do wypłaty odszkodowania, jedynie obrazuje zakres uszkodzeń pojazdu). - wynikiem aukcji oraz danymi oferenta zainteresowanego zakupem pojazdu w stanie uszkodzonym za wskazaną w aukcji kwotę (w przypadku podjęcia decyzji o zbyciu pojazdu w obecnym stanie prosimy o kontakt ze wskazanym podmiotem w okresie ważności oferty) Podczas oględzin przez rzeczoznawcę zaznaczałem wielokrotnie o co został doposażony samochód - nie zostało to uwzględnione. BEX jest wystrojony na 250KM+, dołożone: turbo hybryda, intercooler FMIC, wtryski, przelot, felgi, gwint ... i wiele innych. Traktuję to jako tuning więc mogę tym podnieść wartość auta w odwołaniu. Jednak nie posiadam paragonów czy faktur. Przeczytałem wiele spraw na forum, praktycznie w każdej odpowiedzi przez @hak64 jest napisane że muszę mieć potwierdzenie. Ja uważam że potwierdzenie jest w samochodzie, przecież te elementy są zamontowane, można je zobaczyć, spisać numer i sprawdzić cenę w google. Dodatkowo wartość auta rynkowa jest bardzo zaniżona. Wystarczy wejść na otomoto czy olx i we filtrach wpisać fraze BEX QUATTRO. Jak poprawnie napisać odwołanie? Czy mogę obejść w jakiś sposób brak faktur i paragonów? Ile mam czasu na napisanie odwołania? Jak podnieść wartość auta? Czy mogę napisać odwołanie nie znając prawa i wprost wymienić swoje uwagi, wypisać listę modyfikacji i uznać że to oni muszą się martwić? Jednak to ja jestem po stronie poszkodowanego, a oni chcą na mnie zarobić - to ich praca. Wiem że zadaję pytania które powtarzają się na forum, jednak wątki są rozpoczynane a nie mają zakończenia, nikt nie opisuje swojego przypadku od A do Z Link do plików które otrzymałem od ubezpieczalni. Audi szkoda 2023 – Dysk Google DRIVE.GOOGLE.COM Link do zdjęć uszkodzeń auta. Audi szkoda 2023 zdjęcia – Dysk Google DRIVE.GOOGLE.COM Edited Monday at 03:54 PM by Jaroslaw_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Langista 436 Posted Monday at 04:25 PM Share Posted Monday at 04:25 PM Mubi ma wzór odwołania, możesz się na tym oprzeć, na odwołanie masz 30 dni, co do podniesienia wartości auta bez faktur - jest to możliwe ale batalia Cię czeka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts