Jump to content
IGNORED

Skrzypi coś pod osłoną amortyzatora

Go to solution Solved by seb-k,

Recommended Posts

Posted

Witajcie. Od kilku miesięcy skrzypi mi coś w prawym zawieszeniu. 'Na ucho' dźwięk dobiega tuż spod czarnej pokrywki nad mocowaniem amortyzatora (zdjęcia). Skrzypi za każdym bujnięciem.

Czy ktoś z Was już się spotkał z czymś podobnym? Wiecie może jak zdjąć tą czarną pokrywkę? U mnie ani drgnie.

IMG_20230920_110142466.thumb.jpg.681ec215b14ea4b72eb1af6ef30dee95.jpgIMG_20230920_110146128.thumb.jpg.c0dfe5ef151f60e1df89b6d7fbd6cf8e.jpg

Posted

rozbierz i zobacz

Posted
22 minuty temu, Dev napisał(a):

rozbierz i zobacz

Fantastyczny pomysł. Możesz dokładnie opisać listę czynności potrzebną do rozebrania? Jak pisałem - pokrywka ani drgnie.

Posted
3 godziny temu, seb-k napisał(a):

Fantastyczny pomysł. Możesz dokładnie opisać listę czynności potrzebną do rozebrania? Jak pisałem - pokrywka ani drgnie.

aaaa... to mamy Ci paluchem pokazac co skrzypi.... ok....

Posted

@Dev Uprzejmie odpowiadam - pytania brzmiały "Czy ktoś z Was już się spotkał z czymś podobnym? Wiecie może jak zdjąć tą czarną pokrywkę? " 

Posted

Musisz wyjąć amora

Posted

Mam garaż i kilka kluczy. Chciałbym mieć pewność, że niczego nie napsuję. Załóżmy, że zdejmę koło. Odkręcę te 3 śruby. Optymistycznie amorek sam wyskoczy mimo zapiętych wszystkich wahaczy ale...  okaże sie, że nie będę wiedział jak to włożyć żeby nie narobić szkód. Laweta ->mechanik. Koszty. Nie masz pewności, że jestem tak uzdolniony technicznie jak Ty 😉

• Solution
Posted

Przyczyna - skrzywiony amortyzator, całkiem mocno.