seb-k Posted September 20, 2023 Posted September 20, 2023 Witajcie. Od kilku miesięcy skrzypi mi coś w prawym zawieszeniu. 'Na ucho' dźwięk dobiega tuż spod czarnej pokrywki nad mocowaniem amortyzatora (zdjęcia). Skrzypi za każdym bujnięciem. Czy ktoś z Was już się spotkał z czymś podobnym? Wiecie może jak zdjąć tą czarną pokrywkę? U mnie ani drgnie.
seb-k Posted September 20, 2023 Author Posted September 20, 2023 22 minuty temu, Dev napisał(a): rozbierz i zobacz Fantastyczny pomysł. Możesz dokładnie opisać listę czynności potrzebną do rozebrania? Jak pisałem - pokrywka ani drgnie.
Dev Posted September 20, 2023 Posted September 20, 2023 3 godziny temu, seb-k napisał(a): Fantastyczny pomysł. Możesz dokładnie opisać listę czynności potrzebną do rozebrania? Jak pisałem - pokrywka ani drgnie. aaaa... to mamy Ci paluchem pokazac co skrzypi.... ok....
seb-k Posted September 20, 2023 Author Posted September 20, 2023 @Dev Uprzejmie odpowiadam - pytania brzmiały "Czy ktoś z Was już się spotkał z czymś podobnym? Wiecie może jak zdjąć tą czarną pokrywkę? "
seb-k Posted September 21, 2023 Author Posted September 21, 2023 Mam garaż i kilka kluczy. Chciałbym mieć pewność, że niczego nie napsuję. Załóżmy, że zdejmę koło. Odkręcę te 3 śruby. Optymistycznie amorek sam wyskoczy mimo zapiętych wszystkich wahaczy ale... okaże sie, że nie będę wiedział jak to włożyć żeby nie narobić szkód. Laweta ->mechanik. Koszty. Nie masz pewności, że jestem tak uzdolniony technicznie jak Ty 😉
Solution seb-k Posted October 4, 2023 Author Solution Posted October 4, 2023 Przyczyna - skrzywiony amortyzator, całkiem mocno.
Recommended Posts