Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odcięcie przy 3500 obr/min w A4 B7 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy przyspieszeniu gdy osiągnąłem 3500 obr/min silnik nie wkręcał się wyżej, było czuć odcięcie na każdym biegu i zaczął mrugać check. Po dłuższej jeździe na 3000 obr/min problem z odcięciem ustał, ale co to takiego mogło być? Nie podłączałem jeszcze pod komputer.

Opublikowano
15 godzin temu, Nikoszym napisał(a):

Nie podłączałem jeszcze pod komputer.

To podepnij, bo tak to gdybanie.

Wcześniej żadnych objawów niewłaściwej pracy silnika nie zaobserwowałeś?

Edytowane przez AndrzejK.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, AndrzejK. napisał(a):

To podepnij, bo tak to gdybanie.

Wcześniej żadnych objawów niewłaściwej pracy silnika nie zaobserwowałeś?

Żadnych objawów nie było

Opublikowano

można pogdybać, stawiam na brak tlenu, pewnie maf.

Opublikowano
  • Autor

16684 - P0300-001

16687 - P0303-001

16688 - P0304-001

Wypadanie zapłonu na 3 i 4 cylinder.

Z paliwem raczej problemu nie ma bo to samo się dzieje na benzynie i lpg, pytanie co dalej mam sprawdzać żeby to naprawić.

Opublikowano
7 godzin temu, Nikoszym napisał(a):

Wypadanie zapłonu na 3 i 4 cylinder.

To wiadomo raczej....

Sprawdz świece i cewki na tych cylindrach, świece w jakim stanie, kiedy wymieniane, a cewki możesz podmienić z cylindrów, które nie wykazują błędów, będziesz wiedział wtedy czy to np. cewki kończą/skończyły swój żywot czy niekoniecznie.

Opublikowano
W dniu 18.11.2023 o 16:17, AndrzejK. napisał(a):

To wiadomo raczej....

Sprawdz świece i cewki na tych cylindrach, świece w jakim stanie, kiedy wymieniane, a cewki możesz podmienić z cylindrów, które nie wykazują błędów, będziesz wiedział wtedy czy to np. cewki kończą/skończyły swój żywot czy niekoniecznie.

To ja od siebie dodam, że różnie można z nowymi trafić bo nieraz nie ma błędów a tnie zapłon na wszystkich po trochu. Miałem taki problem. Poza tym jest lipa z częściami - nowe cewki są coraz gorsze. Czasami nawet wymiana na nowe NGK lub Beru nie rozwiązuje problemów. Mój mechanik mówił bodajże że na Denso nie narzekają i to jeździ jeśli o cewki chodzi nowe. Ja myślę że kolejne cewki namierzę gdzieś oryginalne. Jakość nowych części spada na łeb na szyję. Już nawet najlepszym markom nie wolno ufać , a i oryginałom. U mnie przepływomierz nowy Boscha reklamacja po 3 miesiącach (jeżdżę na starym), czujniki temperatury 2 oryginalne do kosza(zadziałał borsehung z allegro za 30 zl)- źle pokazywały temperature, że myślałem że problem tkwi w zegarach. Z cewkami też się bawiłem ale mu przeszło - na siłę wymieniałem po kolei na nowe  w trasie. Błędów brak nawet było. Dziwne. Mam 2 ngk i 2 beru w celu testów - jest okej lecz tak jak mówię. Nie znasz dnia ani godziny. Nowy termostat po raz drugi Behra zakładałem od Dziqa i jest made in china... a był Austria/Niemcy.. Oni chyba nas siła chcą zmusić do elektryków bo to są żarty a nie części - gównolit jeden wielki. Pozdrawiam i życzę rozwiązania problemów. ;)