Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z nawiewami w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zauważyłem, że od pewnego czasu nie dmucha Mi prawka kratka na środku i prawa od pasażera, podpinałem komputer sprawdzając blok 08 Klimatyzacja ale błędów brak, akumulator też sprawny i naładowany.

Gdzie zacząć szukać problemu jakieś sugestie, bezpieczniki, coś pod maską bo nie wiem nic.

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan. 

Opublikowano
  • Autor

Skan auta zrobiony nie ma żadnych informacji w tym temacie, najlepsze jest to, że prawy nawiew od pasażera do góry działa a ten jakbym to nazwał na "twarz" nie działa :/ i to samo z prawą kratką środek lewa działa, prawa nie, reszta nawiewów w porządku

Opublikowano

Nastawy podstawowe robiłeŝ?

Opublikowano
  • Autor

Nastawy, a co to znaczy?

Opublikowano

Nastawy podstawowe silniczków klap.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam wiedzy w tym temacie :/

Opublikowano

Masz VCDS?

Opublikowano
  • Autor

Tak

Opublikowano

W po wejściu w sterownik klimatyzacji 08, klikasz na nastawy podstawowe i wybierasz z zakładki wykonanie nastaw podstawowych silniczków klap. Po aktywowaniu tego wszystkie silniczki poruszają się w pozycje krańcowe i przyuczają je tym sposobem. Pomaga to czasem  rozwiązać właśnie taki problem jak u Ciebie, gdy któryś z silniczków się zawiesił.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki na pewno to sprawdze w razie dalszych problemów bedę informował, ale z tego co pamietam to jak sie wchodzi w sterownimi to tam sa kodowania itd itp nie kojarze takich rzeczy o, których piszesz ale może sie myle

Opublikowano
  • Autor

a tutaj co dalem?

20231126_143204.jpg

Opublikowano

Na dole masz zakładkę, gdy ją otworzysz powinna być możliwość wyboru.

Opublikowano
  • Autor

Udało się to wykonać lecz niestety to nie pomogło

Opublikowano
  • Autor

Widze jak poswiece w tą kratke tam sa jakies kable nie wiem czy tez nie jakis czujnik termiczny moze to trzeba zmienic  nie wiem nic

Opublikowano

Moźliwe, że silniczki ze strony elektrycznej są ok i poruszają się, ale gdzieś z klapkami po stronie mechanicznej jest problem, dlatego ich nie przestawia.

Opublikowano
  • Autor

Jak pomyśle, że trzebaby rozbierać cały kokpit zeby gdziekolwiek głębiej sie tam dostać to chyba jednak spasuje ehh

Opublikowano
  • Autor

Po robieniu tych nastawów teraz mam taki błąd i klima Mi nie chce odpalic o co chodzi?!

20231201_153724.jpg

Edytowane przez djcj10
Edit. Juz klima chodzi

Opublikowano

Uruchomiłeś nie to co potrzeba. Miałeś nastawy podstawowe silniczków klap wykonać a nie sprężarki klimatyzacji:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem jedno i drugie także klima już chodzi, a co do tych silniczków no trzeba bedzie zajrzeć do nich innej opcji nie widze