Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Piski spod maski na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od sierpnia 2023, kiedy to wykonałem serwis na 90kkm borykam się z problemem pisków spod maski na zimnym silniki. W ramach tego serwisu wymieniany był m.in. pasek osprzętu i jego napinacz (za 1600 zł za sam napinacz!!! Ponad 3k za caly srwis). Przed serwisem nie było żadnego problemu a po nim zaczęły się piski. Byłem już 2 razy na reklamacji (problem pojawia się po ok 1-2 miesiacach ) - za pierwszym razem wymienili ponoć pasek a za drugim napinacz.

Problem pojawił się znów i zaczynam zastanawiać się co jest nie tak, bo aż trudno uwierzyć w wadliwości części.

Czy winny może być sam sposób montażu lub inny czynnik?

Nie bardzo widzi mi się co 2 miesiące odstawiać auto do poprawki (dodatkowym upierdliwym czynnikiem jest to, że zostawiam w serwisie auto na noc, aby mogli nastenego poranka zauważyć te piski - znając serwis to jakbym pojechał z ciepłym silnikiem i by nie piszczało to nic by nie zrobili).

Opublikowano

Ciekawa cena, ja tu widzę ten napinacz OE na Allegro za 900 zł, masz fakturę? Może panowie nie poradzili sobie z doborem właściwego paska? Swoją drogą dlaczego napinacz był wymieniany? Według nich po 90k trzeba fabryczny napinacz wymienić?

Opublikowano
  • Autor

Mam fakturę za cały serwis. Co do powodu wymiany to ponoć w tym silniku istnieje konieczność wymiany tego napinacza.