Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z silnikami klap klimatyzacji w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok. Jak pojedziesz na umówiony termin niech wykona jajpierw pełny auto-scan i go zapisze. Dopiero jak będą błędy sprawdzenie jakie i kasowanie wszystkich. Następnie uruchomienie silnika, krótka jazda próbna i ponownie pełny auto-scan i zapisanie go. Wszystko po to aby sprawdzić, które powrócą.

Opublikowano

hej Muskel, te dwie osoby do których pisałem nie odzywaja sie:( napisalem do tego goscia co polecales, jak mozesz odezwij sie tez do niego na PW ze do niego pisalem i chcialbym np w poniedzialek lub wtorek podjechac sprawdzic auto

Opublikowano (edytowane)

Ok, napiszę mu tam na forum.

Jakie imię podałeś?

Dostałem odpowiedź, niestety dopiero za 14 dni jest w Erfurt  i wtedy chętnie.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano
10 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Ok, napiszę mu tam na forum.

Jakie imię podałeś?

Dostałem odpowiedź, niestety dopiero za 14 dni jest w Erfurt  i wtedy chętnie.

Michal

dzieki

Opublikowano (edytowane)

ok skontaktowalem sie z nim ale 2 tyg go nie ma :)

Dzis zauwazylem jadac autem ze na postoju samochodu dmuchalo cieple ale nie gorace powietrze,  jadac chwile znowu powietrze sie ochladza, najbardziej cieple jest na opcji SYNC (chociazc nie wiem co to oznacza) jak ustawione na 3zone robi sie chlodniejsz, na tyl wieje caly czas zimne

Edytowane przez sopel1916
Opublikowano

Sync to synchronizacja wszystkich 3 stref do jednej temperatury ustawionej po stronie kierowcy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odebralem dzis auto od mechanika po naprawie  gum wahaczy, ceny jeszcze nie znam bo nie wystawil rachunku, nie majac czasu, Kazalem mu sprawdzic co z ogrzewaniem. Powiedzial mi ( moj niemiekci nie jest za***isty)  ze od chlodnicy ida 2 rurki i ta jedna rurka co idzie cieple jest zatkana ze jest tylko mały otwor, i tam gdzie ta rurka idzie tam jest Kuhlung ktory jest do wymiany., ale nie wiem dokladnie o ktory wlasnie chodzi, Mehanik mowi ze czesci jakies 90-100 euro ale robota droga bo wyjdzie z 5-7 h bo trzeba od srodka to wymieniac jak dobrzez zrozumialem, wiec mowil ze okolo 500-600 euro, i sie zastanawiam czy wsyrzymac sie i zrobic to w Polsce, moze taniej bedzie, bo oni tez tu maja ciezko z terminami. Jednak 500-600 euro wydaje mi sie spora kwota

Opublikowano

Niech Ci da kosztorys ( Kostenvoranschlag) bo nie wiem o jakich elementach mowa.

Opublikowano
6 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Niech Ci da kosztorys ( Kostenvoranschlag) bo nie wiem o jakich elementach mowa.

nie ma szans na to jak dopiero rachunek za naprawe ma mi wystawic 11 sierpnia bo nie ma czasu, Powiedzial mi tylko jaki problem z ogrzewaniem, zagladalem dzis pod maske ale ja tam nie widze zadnych rurek od chlodnicy, bo one leca chyba dolem, musze poszukac jakiegos rysunku pokazujacego cale droge ogrzewania zebym mogl cos zrozumiec :)

Opublikowano

Taki element mi pokazal na komputerze, wiec wydaje mi sie ze to bedzie nagrzewnica do wymiany, po niemiecku nagrzewnica to Anwarmer, a on mówil kuhlung i teraz zglupialem co trzeba bedzie zrobic. Alle chyba wymiana tej nagrzewnicy to troche roboty bedzie po trzeba troche srodka rozebrac?

nagrzewnica.jpg

Opublikowano

To jest nagrzewnica (Wärmetauscher) i w większości przypadków jest ona właśnie w tych silnikach zapchana, dlatego należy ją wymienić. Jest trochę roboty ale nie jest tragicznie. Fajnie by było, gdybyś stosował w pisowni polskie znaki :wink:

Opublikowano

sorki ale pisząc na telefonie Polskie znaki mi uciekają. Znając życie koszty w Polsce będą chyba podobne jak tu. Nic nie będę kombinował, wie facet co trzeba zrobić to zrobię to tu. Dzięki

Opublikowano
8 minut temu, sopel1916 napisał(a):

Nic nie będę kombinował, wie facet co trzeba zrobić to zrobię to tu.

No też tak myślę :wink:

Opublikowano

@sopel1916 Dzisiaj napisał do mnie ten użytkownik z Forum VCDS, że wrócił z urlopu i jak chcesz, to może podłączyć Ci to auto pod kompa i wykonać pełny auto-scan. 

Chcesz tam jeszcze do niego jechać?