lkuc18 Opublikowano 13 Września Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września Cześć! No ja jestem po wymianie oleju i... jeździ się ok, ale.... zauważyłem że poci się w okolicy flanszy: Co o tym myślicie? Co mogłem zrobić źle? Ogólnie to ten wałek z łożyskami włożyłem na uprzednie miejsce tak jak był ale zastanawia mnie ta szpara między deklem a flanszą: Czy nie jest za duża? Jest ktoś w stanie ocenić to na podstawie zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 22 Września Udostępnij Opublikowano 22 Września (edytowane) Uszczelniacz w deklu pewnie nie trzyma ,wymieniałeś go czy został stary, tam musi być szpara ,inaczej tarła by o uszczelniacz Edytowane 22 Września przez greg2505 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkuc18 Opublikowano 9 Października Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października Chodzi o ten czarny element? Jeśli tak to nie wymieniałem go - czyli został stary. No i rzeczywiście traktowałem to benzyną ekstrakcyjną żeby domyć. To błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 9 Października Udostępnij Opublikowano 9 Października (edytowane) Benzyna ekstrakcyjna mu nie zaszkodziła a czas. Teraz znowu trzeba półoś wykręcić, wyciągnąć flansze i włożyć nowy uszczelniacz. Poczytaj obowiązkowo i obejrzyj poradniki jak wymieniać uszczelniacze, żeby nie zrobić wycieku. Flansze na koniec też przejedź szarą włókniną w miejscu styku z uszczelniaczem, ma być spolerowane do gładkiego. Edytowane 9 Października przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi