luckY102 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Witam. Mam zapchany DPF, komputer wyrzuca błąd p2002 przy 140 km/h jeżeli jeżdżę wolniej nic się nie dzieje. Potrafi też wyrzuć błąd od EGR. Wstawiam zdjęcia błędów i parametrów w których on wystąpił. Chce oddać DPF do czyszczenia ale EGR też pewnie zabity i czy to nie wpłynie na ponowne zapchanie dpfa ? Czy możne usunąć EGR. Mam jeszcze pytanie odnoście czyszczenia dpfa bo auto posiada adeblu, podczas czyszczenie rozcinają coś żeby myć sam DPF ? Mechanik który robił mi rozrząd powiedział że coś było kombinowane przy DPF bo są spawy.
luckY102 Opublikowano 22 Lutego Autor Opublikowano 22 Lutego Dodam że pomiar DPF robiony na biegu jałowym bez gazu i silnik to CNHA 190hp
Shhaddoww1 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Wyczyść dpf. Błąd egr może wynikać z przytkania dpf. Ponueważ ciśnienie może wzrastać i na egr przeplyw jest przez to za duzy. Ewentualnie oczysc też egr
luckY102 Opublikowano 22 Lutego Autor Opublikowano 22 Lutego W marcu będę mógł uziemić auto to rozbiórek DPF i EGR . Dam do czyszczenia DPF a EGR postaram się sam wyczyścić. Chociaż wolałbym EGR usunąć. Tylko boje się żeby nie było problemów później z czymś innym.
Rekomendowane odpowiedzi