Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana reflektorów z USA na UE w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Cześć!

Dzisiaj zdecydowałem się na flashowanie modułów i zadziałało. Zaprogramowałem wszystkie cztery moduły świetlne. Kody DTC zniknęły z D6 i D7, a światła drogowe zaczęły działać. Jednakże kody DTC nadal występują w modułach 09, 29, 39.

Załączam plik dziennika. Może znacie jakieś rozwiązania?

Dziękuję bardzo za pomoc! :)

autoscan_reflektor.txt

Edytowane przez LaurynasV

Opublikowano
  • Autor

Rozwiązałem to... Musiałem zmienić przełączniki w module 09 z „SAE” na „EU”. Dziękuję za wcześniejszą pomoc!

Opublikowano

Masz na myśli Bajt 33 bit 5?

Opublikowano

Cześć, pozwólcie że zapytam w tym temacie odnośnie wymiany lamp, chodzi mi o zasadę dobierania modułów do lamp, chciałbym się upewnić że nie będzie potem trzeba znowu szukać i kupować innych modułów. Też tak samo jak kolega muszę wymienić lampy z USA na EU, moduły w jednej lampie są sprawne bo nie ucierpiała, ale druga - pęknięta i moduły zostały zalane. Chodzi o to czy mogę założyć lampy EU gołe, przełożyć moduły z tej jednej lampy USA które są sprawne żeby niczego w tej trzeba było kodować, a do drugiej dokupić z identycznymi numerami jak były i tą jedną tylko dokodować? (7PP941572AB i 4M0907397AC).
Dzięki

Opublikowano
2 godziny temu, mateusz_krk napisał(a):

Chodzi o to czy mogę założyć lampy EU gołe, przełożyć moduły z tej jednej lampy USA które są sprawne żeby niczego w tej trzeba było kodować, a do drugiej dokupić z identycznymi numerami jak były i tą jedną tylko dokodować?

Tak , możesz kupić lampy EU i założyć moduły ( osprzęt ) z USA i to jest najlepsza opcja . Pamiętaj żeby były dokładnie takie same numery jak na tej zalanej . Jeśli kupisz używane , wszystko powinno zadziałać nawet bez kodowania ( jedynie wykodowanie obrysów ) . Jeśli kupisz nowe trzeba kodować sterownik . Nie mieszamy modułów / serowników , albo wszystkie USA , albo komplet EU .

Opublikowano

Dziękuję !