AikumaN Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Witam, Pół roku temu wymieniłem tarcze tył klocki + przewody elastyczne od płynu + tłoczki gumki w zaciskach etc. Parę dni temu przepaliła się tarcza tzn klocek się skończył z lewej strony i tarcza kaput. Wczoraj wymieniłem tarcze i klocki i zauważyłem że tarcza nagrzewa się do 120, a druga (prawa) 70 stopni. Z tego co widziałem to koło ciężej chodzi niż prawe. Co może być przyczyną? Dodam, że tłoczek w zacisku chodzi łatwo, można leciutko ręką wkręcać.
swIP Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Tylko wymiana zacisku ma sens. Z mojego doświadczenia wymiany gumek itp w zacisku za wiele nie pomaga. Jak już widzę, że tarcza zjedzona nierównomiernie wymieniam wszystko. Zacisk, klocki, tarcze.
AikumaN Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja Eh, tylko w jaki zamiennik się zaopatrzyć? Bo oryginał z aso zbija z nóg ceną.. Dziwne jest to, że tłoczek działa dobrze… wkręca się luźno ręką. Jutro wezmę zacisk od kumpla i wkręcę inny który jest sprawny w 100%.
swIP Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja (edytowane) Nie wiem co tam u Ciebie może być. Piszę jakie ja miałem przygody z regeneracją gdy robiłem sam w garażu. Nigdy nie byłem zadowolony zawsze coś. Ja kupuje oryginały regenerowane. Wysyłam swoje i dostaje zwrot. Póki co zawsze robota byłą na 5. Tutaj u nich kupuje. Polecam. allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 4 Maja przez swIP
AikumaN Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja Teraz się zastanawiam bo w sumie mój też jest zregenerowany, robią wszystko to samo tzn wymieniają tłoczek itp. Więc nie wiem, spróbuję jutro wymienić zacisk na inny więc się okaże czy to w tym leży problem. Jeśli nie, to będę musiał dalej szukać
swIP Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja A od której strony masz mocniej zjedzony klocek WEW/ZEW?
AikumaN Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja Wcześniej co wymieniałem to był z dwóch stron tam samo zjedzony czyli już sama blaszka klocka zostala
swIP Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Rozumiem, że odpowietrzenie, wyszlifowanie jażma jest zrobione na 5?
AikumaN Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja Tak, wszystko ładnie oczyszczone i odpowietrzone 😕
AikumaN Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja jutro się okaże czy wina zacisku czy nie, gorzej jak to nie zacisk - bo wtedy będzie trzeba szukać przyczyny
Dev Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja sprawdz czy klocki sa luzno osadzone w jarzmie i czy trzpienie pracują suwliwie
AikumaN Opublikowano 5 Maja Autor Opublikowano 5 Maja Klocki są luźno osadzone. Łożysko sprawdzone też git. Chyba przyczyną jest źle zarobiona rurka miedziana którą idzie do wężyka elastycznego. Na dniach będę z tym działał.
Rekomendowane odpowiedzi