Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktywacja Google Earth w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Damianson napisał(a):

Głupie pytanie może zadam..ale..jak wejść w to okno? 

Opublikowano

W ustawiwniach w mmi.

Opublikowano

IMG_20241016_055301.jpg

IMG_20241016_055251.jpg

Opublikowano

Czy takie coś wystarczy by określić czy da się u mnie zrobić google earth? 

Opublikowano

moge uruchomic

Opublikowano

Masz dużą nawigację na prcesorze Qualcomm. Czyli są 2 możliwości jak uruchomić GE.

Jak już wiesz z dokumentu, który otrzymałeś w ASO, końcem roku 2020 Audi zaprzestało współpracy z Google, gdyż zakupiło usługodawcę systemu nawigacji satelitarnej HERĘ i na miejscu Google Earth pojawił się w nowych pojazdach widok satelitarny. Starsze pojazdy chcąc korzystać z tego nowego widoku satelitarnego muszą przeprowadzić aktualizację softu jednostki MMI do wersji P5092 (Ty masz aktualnie P4170).

Dotyczy to jednak w przypadku dużej nawigacji tylko urządzeń na procesorze Qualcomm, czyli takiej jak Twoja.

Po aktualizacji należy także wykupić licencję na Audi Connect Nawigacja i rozrywka kosztującą obecnie 15,43€ miesięcznie lub 154,40€ rocznie. To była pierwsza możliwość.

Druga możliwość, której nie wykonasz w ASO, to przywrócenie starego Googel Earth, które jest nieco lepsze niż ten nowy widok satelitarny, moim zdaniem.

Są osoby wykonujące takie usługi jak np.kolega @Deniro Usługa ta jest jednorazowo płatna. W przypadku pierwszej opcji podanej u góry musisz mieć zawsze wykupioną aktualną licencję. W przypadku drugiej opcji płacisz raz za usługę i do slotu na kartę SIM musisz wsadzić własną kartę SIM z pakietem danych do internetu.

Gdy zdecydujesz się na pierwsza opcję i wykonasz update softu do P5092 nie będzie już możliwości wykonania drugiej opcji.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

A jeśli nie mam karty sim drugiej to jest taka możliwość abym z tel udostępniał przez bluetooth czy WiFi czy muszę mieć ta kartę sim? Musiałbym do kolegi deniro podjechać raczej. Ile taka usługa kosztuje? 

Opublikowano
9 minut temu, Damianson napisał(a):

A jeśli nie mam karty sim drugiej to jest taka możliwość abym z tel udostępniał przez bluetooth czy WiFi czy muszę mieć ta kartę sim?

Musi być karta SIM.

Nie musisz do niego jechać. Zrobisz zdalnie. O szczegóły i cenę musisz zapytać kolegi @Deniro na pw.

Opublikowano

Czy te mapy jakbym ściągnął to działały by u mnie? 

IMG_20241019_215003.jpg

Opublikowano

Jeżeli nie masz wgranego patcha to nie będą.

Opublikowano

Ok nie biorę się sam za to bo spier.. Oddam w dobre ręce kto się zna na tym. Wolę podjechać do kogoś. Wiadomo że to nie są tanie rzeczy. Ale lepiej tak niż potem cała jednostkę uwalić. W zdal y dostęp też nie wierzę. Bo tyle się teraz naczytałem opcji do wybrania że samemu lepiej nie grzebać. Dziękuję za wszelkie porady na tym etapie. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam panowie.

Udało mi się zmusić (adaptacja 5f) aby dalo się aktywować Google Earth ale jest problem bo caly przy przełączaniu na ten widok cały czas mieli , co może być powodem. Czekałem 5 minut ale dalej to samo 

Ps. Nie mam karty sim tylko połączony z wifi 

20250119_194554.jpg

17373134423688980694206806746457.jpg

Opublikowano

Trick HMI już od dawna nie funkcjonuje i nie będzie funkcjonował. Jak chcesz mieć GE musisz zapłacić za usługę aktywującą GE.

Opublikowano
11 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Trick HMI już od dawna nie funkcjonuje i nie będzie funkcjonował. Jak chcesz mieć GE musisz zapłacić za usługę aktywującą GE.

Jaki to koszt w Audi a jaki u @Deniro

Opublikowano
Teraz, t.gazda napisał(a):

Jaki to koszt w Audi

Jaką masz nawigację? wersję?

Opublikowano
12 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Jaką masz nawigację? wersję?

20250119_203312.jpg

Edytowane przez t.gazda

Opublikowano

Uruchomienie GE w ASO w tej jednostce nie jest możliwe. Co do szczegółów i ceny uruchomienia u kolegi @Deniro musisz zapytać jego na pw.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Uzupełnij proszę poprawnie profil.

Opublikowano
7 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Uruchomienie GE w ASO w tej jednostce nie jest możliwe. Co do szczegółów i ceny uruchomienia u kolegi @Deniro musisz zapytać jego na pw.musisz zapytac jego na pw.

Dzięki @Muskel1za pomoc.

Edytowane przez t.gazda

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.10.2024 o 15:05, Muskel1 napisał(a):

Po aktualizacji należy także wykupić licencję na Audi Connect Nawigacja i rozrywka kosztującą obecnie 15,43€ miesięcznie lub 154,40€ rocznie. To była pierwsza możliwość.

Szkoda że nie ma takiej opcji w MIB3 ..... Nawigacja jest odblokowana ale bez widoku sat i traffic