Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B7 BFB kręci ale nie odpala, lista błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pomoże ktoś gdzie szukać, dodam tylko że zaglądałem do skrzynki na podszybiu i jest tam sucho. Pierwszy raz zrobiło to w sobotę później chwilę niby dobrze a dziś już tylko wjechałem na posesję o już tak został. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam

Ps tam gdzie w sterowniku nie było błędy to usunąłem.

Log-WAUZZZ8E07A172323.txt

Edytowane przez Pieterb
Opublikowano

Brakuje stałego zasilania z aqu na sterownik. Posprwadzaj połączenia czerwonego przewodu w skrzynce ECU oraz pod kierownicą 

Opublikowano (edytowane)

Będę jutro poszukiwał. A co to ten aqu?😋

Ps a dobra  juz zacząłem że chodzi o akumulator pewnie.

Edytowane przez Pieterb
Opublikowano

Już myślami że to może być kostka stacyjki ale te błędy mnie trochę zmyliły, że zwarcie do masy. Ale jestem już po jej podmianie na inną niby sprawną i dalej nic.

Opublikowano (edytowane)

No i dziś auto "prawie" pali więc moje poszukiwania nadaremne.

Ale prawie to coś dziwnego zaobserwowałem że jak po przekręceniu kluczyka na zapłon startuje pompa paliwa i w tym czasie kiedy ona jeszcze pracuję zapne rozrusznik to zapala ale kiedy poczekam że pompa po nabiciu ciśnienia się wyłączy i wtedy daje rozrusznik to ni huhu nie odpala.

Edytowane przez Pieterb
Opublikowano

A ecu jak odepne wtyczki nic mi się tam nie wysypie. Znaczy pod odpięciu i ponownym podpięciu wsio będzie śmigać jak przed? Bo tak poza tym nic tu takiego nie widać.

Opublikowano

Na razie auto pali więc hgw. Obserwuję i staram się blisko nią poruszać by mi gdzieś daleko nie odmówiła posłuszeństwa.

Na sterowniku napięcie Aku jest chodź vcds pokazuje spadek ok 0,6 V.