swirus89 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Potrzebuję szybkiej porady, Rozważam zakup A4 B9 30tdi czyli 136KM 2020r polift przód napęd z s-tronic(czyli pewnie 0CK). Ewentualnie podaję Vin jak ktoś ma możliwość sprawdzenia co to za skrzynia: WAUZZZF49LA055795. Samochód ma 206 tys. km przelotu, udokumentowanego w ASO Moje pytanie jest następujące: czy bać się tego przebiegu i czy w niedługim czasie mogą wystąpić problemy ze skrzynią. Jakie przebiegi wytrzymuje ta skrzynia? Oczywiście po zakupie planuje wymianę oleju i filtrów w skrzyni. Będzie też program(sterownik silnika i skrzyni w digitun). Ewentualnie jakieś porady jak sprawdzić skrzynię przy oglądaniu samochodu. Używam manuala na co dzień i czasem od święta dsg w samochodzie ojca z minimalnym przelotem.
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 200 kkm w ASO to akurat wada, a nie zaleta. Wymiany olejowe Longlife co 30 kkm. Chyba, że klient zlecał je wcześniej. Ja tak robię, serwisuję w ASO ale wymieniam olej raz w roku lub co 12 kkm.
swirus89 Opublikowano 16 Czerwca Autor Opublikowano 16 Czerwca 13 minut temu, Muskel1 napisał(a): 200 kkm w ASO to akurat wada, a nie zaleta. Wymiany olejowe Longlife co 30 kkm. Chyba, że klient zlecał je wcześniej. Ja tak robię, serwisuję w ASO ale wymieniam olej raz w roku lub co 12 kkm. muszę pobrać dokładną historię np. od comoaligato co i kiedy było robione, a jak temat skrzyni?
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Przednionapędowe to 0CK. Opinie są podzielone.
dekiel 13 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Po za tym ważne jest jak ktoś jedził a tego niestety nie wiesz. Wygląda na auto służbowe 50 tyskm rocznie.
Rekomendowane odpowiedzi