Opublikowano 16 Czerwca 20242 l Witam jestem bardzo początkujący i chciałbym się dowiedzieć do czego ta rurka jest w układzie dolotowym w audi a4 b6 1.9 tdi
Opublikowano 16 Czerwca 20242 l Rurka doprowadzająca opary olejowe powstałe w skrzyni korbowej do komory spalania, ponieważ nie mogą one wydostawać się na zewnątrz do atmosfery.
Opublikowano 17 Czerwca 20242 l Autor Bo chcę wymienić cały dolot i chcę wymienić tą rurę na aluminiową albo nierdzewną i coś się stanie jak to by nie było podpięte?
Opublikowano 17 Czerwca 20242 l Musisz gdzieś gazy z silnika odprowadzić. Jak zaslepisz wylot z pokrywy zaworów to po wysadza ci uszczelki.
Opublikowano 17 Czerwca 20242 l Nie kombinuj i kup oryginalną gumową. Aluminiowej nie możesz tam wsadzić bo Ci któryś z komponentów w najsłabszym miejscu pęknie. Silnik jak pracuje rusza się i dlatego rurki muszą być odpowiednie.
Opublikowano 18 Czerwca 20242 l Autor Mam jeszcze pytanie bo niedawny zmieniłem fabryczny ic na fmica i czy jest sens założenie też fabrycznego ic do tego fmica czy sam fmic starczy ?