dzik18 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Dobrej nocy wszystkim mam problem z Moim złomkiem a4b7 8v Bpw Robiłem Linki ręcznego i zdejmowałem cały Tunel przy okazji chciałem wymienić nagrzewnice bo słabo wiała ciepły po odłączeniu klimatronika i radio Auto nagle zaświeciło mi się kontrolkę ręcznego( mruga ) Abs silnika i airbag po jakieś chwilę podłączyłem komputer i pokazało że straciło komunikat z modułem abs i airbag . Znowu po jakieś chwilę Auto przestało się łączyć przez OBD, Jeszcze zostało odpalać odpala i gaśnie
Alduric Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca A odłączyłeś aku zanim postanowiłeś wyrwać przewody z modułów auta?
dzik18 Opublikowano 8 Lipca Autor Opublikowano 8 Lipca 6 godzin temu, Alduric napisał(a): A odłączyłeś aku zanim postanowiłeś wyrwać przewody z modułów auta? Nie
Lukasz_mk2 Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca po poskładaniu wszystkiego do kupy odpaliłeś auto i zrobiłeś jazdę próbną??? te błędy powinny zniknąć po krótkiej jeździe.
Alduric Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca 2 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał(a): po poskładaniu wszystkiego do kupy odpaliłeś auto i zrobiłeś jazdę próbną??? te błędy powinny zniknąć po krótkiej jeździe. Przecie mu odpala i gaśnie, to jak ma robić jazdę próbną.
Lukasz_mk2 Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca (edytowane) 6 minut temu, Alduric napisał(a): Przecie mu odpala i gaśnie, to jak ma robić jazdę próbną. post jest tak napisany, że trudno jednoznacznie napisać co autor miał na myśli "Jeszcze zostało odpalać odpala i gaśnie" Kolega @dzik18, sprawdzałeś bezpieczniki?? Wiele razy demontowałem: tunel łącznie z klimatronikiem, poduszke airbag z kierownicy, moduł MK, radio (miałem chorusa, concerta i obecnie RNS-E LED) itp. - nigdy nie odłączałem akumulatora i nie miałem żadnych problemów po tym zabiegu. Edytowane 9 Lipca przez Lukasz_mk2
dzik18 Opublikowano 12 Lipca Autor Opublikowano 12 Lipca W dniu 9.07.2024 o 12:56, Lukasz_mk2 napisał(a): post jest tak napisany, że trudno jednoznacznie napisać co autor miał na myśli "Jeszcze zostało odpalać odpala i gaśnie" Kolega @dzik18, sprawdzałeś bezpieczniki?? Wiele razy demontowałem: tunel łącznie z klimatronikiem, poduszke airbag z kierownicy, moduł MK, radio (miałem chorusa, concerta i obecnie RNS-E LED) itp. - nigdy nie odłączałem akumulatora i nie miałem żadnych problemów po tym zabiegu. Bezpieczniki całe
dzik18 Opublikowano 12 Lipca Autor Opublikowano 12 Lipca Problem Rozwiązany kiedyś miałem sterownik zalanych wodą i akurat w tym momencie zrobiło się tak że po prostu wszystko z zablokowało wzywam elektryka 3 h się męczę I nic nie mogę z tym zrobić później doszedłem do tego że trzeba odkręcić sterowniki przeczyścić , odkręciłem go i zobaczyłem ślady wody Auto odpaliło i jeździ bez żadnego błędu ale muszę stronie dać do naprawy żeby sprawdzili czy wszystko jest git
Rekomendowane odpowiedzi