Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Instalacja LPG w silniku A4 B9 2.0TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym założyć instalację gazową do swojego audi 2.0 tfsi. Niestety czeka mnie wyzwanie przełożenia subufera + wzmacniacza do lewego boczku bagażnika, a także akumulatora w prawy boczek bagażnika. Sprawa się komplikuje gdyż mam akumulator 105 Ah(ogrzewanie postojowe) (więc chyba stosunkowo duży gabarytowo) i najprawdopodobniej będę musiał przejść na mniejszy gabarytowo i pojemnościowo aku. Czy to może jakoś negatywne wpłynąć na działanie samochodu lub systemów? Czy ktoś już mierzył się z tym wyzwaniem i jest w stanie mi podpowiedzieć jak to rozwiązał?

Opublikowano

Spytaj warsztatów zajmujacych się montażem lpg w tych silnikach, bo zajmują się tym na co dzień. Wątpię żebyś tu uzyskał rzeczową odpowiedź, bo temat lpg i tfsi praktycznie nie istnieje na tym forum.

Juz prędzej zapytaj na lpgforum.

Opublikowano

Cześć, ja posiadam instalację LPG w swoim Audi B9. Niestety wszystkie warsztaty w których byłem nie zdecydowały się przenieść akumulatora. Ponoć w A4 jest za mało miejsca w boczku tylnego błotnika, a mam zwykły akumulator. Jedyna firma, która mi odpowiedziała pozytywnie to ta ze Skrzyszowa (Auto Mix). Z tym, że cena samego przeniesienia akumulatora to ponad 1000 zł + koszt instalacji 6500 i to na promocji. W związku z tym, mam zbiornik walcowy w bagażniku.