Monti Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Cześć wszystkim. Slinik BBK, wypadanie zapłonu na jałowych. Podczas jazdy nie zaobserwowałem wypadania (mam vfiz). Wypadania sporadyczne na różnych cylindrach. Zdarzyło się raz czy dwa gdzie po dojechaniu do świateł zapłon wypadał na którymś cylindrze nawet i 80 razy ale później się uspokajało. Świeczki założyłem nowe i jeszcze założę nowe cewki. Chciałbym zrobić logi na biegu jałowym i tutaj wrzucić tylko jakie grupy mam sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca nastawniki zmiennych faz siadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monti Opublikowano 29 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca (edytowane) 7 godzin temu, Dev napisał(a): nastawniki zmiennych faz siadają Nastawniki rozumiem, że chodzi Ci o wariatory? Faktycznie po sprawdzeniu to jedna strona ma problem z utrzymaniem zadanego natomiast druga idzie równiutko tak ja ma być, wypadanie jest mega randomowe. Czasami tylko jedna głowica a za chwilę jeden cylinder z jednej i drugi z drugiej. Z tego co wiem mam ich 4 tak? Dwa mechaniczne i dwa elektryczne? Możesz mi powiedzieć jakie grupy zlogować na biegu jałowym i tu wrzucić? Wiem tylko, że za mechaniczne odpowiada kanal 91 i 92, synchronizację rozrządu też wrzucę czyli kanal 93. Czy coś jeszcze? Edytowane 29 Lipca przez Monti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monti Opublikowano 8 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) W dniu 29.07.2024 o 15:37, Dev napisał(a): nastawniki zmiennych faz siadają Dev chodzi ci o Zawór wariatora 079109204L czy same wariatory? Da się je wymienić z góry bez wyciągania pieca? Czy raczej o to? Edytowane 12 Sierpnia przez Monti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi