Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd 00604 - ogólny problem ze sterowaniem klapami w A4 B5

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Alduric,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Problemy z jakim się borykam to: ogrzewanie działa dobrze tylko gdy ustawię na HI oraz to, że nie działa klimatyzacja. O ile w pierwszym przypadku zapewne jest to kwestia klap klimatronika bo gąbka wylatuje z nawiewów to drugi przypadek już nie wiem. Klimatyzacja ogólnie działa na pewno bo sprężarka się załącza i rury robią się mroźne natomiast w kabinie nic się nie dzieje. Sterowanie nawiewem jeśli chodzi o kierunek oraz siłę również działa bez problemu we wszystkie strony.

Do tej pory zrobiłem nastawy podstawowe climatronica i po nich wywala mi błąd 00604 Potentiometer Positioniong Motor for Air Flow Flap (G113) 30-10 - Open or Short to B+ Intermittent

Czy ktoś podpowie za co odpowiada ten silniczek i który to dokładnie jest? Może jakiś nr VAG? Bo zastanawiam się czy to jest jego wina, że chłodne powietrze nie leci a, że zamierzam za 2 tygodnie zrzucać dechę i naprawiać klapy to przy okazji bym go wymienił tylko muszę wiedzieć który to żebym wiedział co zamówić :)

• Rozwiązanie
Opublikowano

Silniczek do wymiany, ten najbardziej po prawej u dołu.

Opublikowano

Silniczek wymieniony, dzięki za podpowiedź.  Błędu już nie ma. Klapy naprawione, skalibrowane, klima dobita i w końcu jest i chłodek i ogrzewanie porządne.