Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przegrzane lampy w A4 B9?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauważyłem takie coś. Jest to na dwóch lampach, pod szkłem. Nie są to smugi ani nic z tych rzeczy. Co jest problemem? Dodam, że po jakimś czasie zniknęło samo z siebie

POST.jpg

POST2.jpg

Opublikowano

chodzi o te jakby smugi? No roznica temperatur pewnie i troche paruja - to chyba normalna rzecz

Opublikowano

Tak, jakby troche parowały. Jest to na dwóch lampach w różnych miejscach, po deszczu to zauważyłem. Dzisiaj też to jest

Opublikowano

455227570_1032288018485173_8246937064302606237_n.thumb.jpg.a41a5ca2cf711450743066a3e986b6c9.jpg

Opublikowano

Nic tam nie widzę 🤣 za dużo się przejmujesz, po deszczu to raczej normalne.

Opublikowano

Pytanie, czy jest to na kloszu czy na srebrnym elemencie lamp

Opublikowano

Próbowałem to zmazać palcem i nic sie nei udalo, więc pod spodem

Opublikowano

To, że jest to wewnątrz lampy jest jasne. Pytanie było, czy jest to na wewnętrznej stronie na klosza, czy na szarym plastiku wewnątrz lampy?

Opublikowano

Dziwne toto jest , wygląda jakby coś się grzało od środka. Ciekawe co jest pod tą osłoną plastikową  bo w obu lampach jest w tym samym miejscu?

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, dekiel 13 napisał(a):

Dziwne toto jest , wygląda jakby coś się grzało od środka. Ciekawe co jest pod tą osłoną plastikową  bo w obu lampach jest w tym samym miejscu?

sluchajcie no przeciez pamietam byly watki na forum ze komus lampa paruje w nowym, i ze to normalne.

Koledze to pokazuje sie na moje na kloszu w srodku W DESZCZ i jest wlasnie wynikiem parowania, roznicy temperatur, i potem to znika bo "odparowuje" - tak przynajmniej sadze - ze to normalne i nie ma sie tym co przejmowac. Wystepuje rozumiem tez na obu lampach przeciez prawda?

Kupiles auto premium, wysokiej klasy ale nie oczekuj tez ze tak powiem cudow - to mimo wszystko chyba nie ta klasa. Nawet pewnie w Audi A8 tez ktos kto kupi nowe ma inne wyobrazenie niz jest w rzeczywistosci.

Chodzi mi o to ze to nadal auto z kolami i roznymi rozwiazaniami - im wyzsza klasa to konstruktorzy i inzynierowie staraja sie zrobic idealnie pewne rzeczy (brak szarpania przy gwaltownym ruszaniu, wyeliminowanie do zera odglosow silnika w kabinie, szumy powietrza - ale to nie zawsze jest idealnie i nie zawsze do konca mozliwe).

Roznice natomiast musisz widziec przesiadajac sie z auta "nie premium" - wtedy roznica jest znaczna, jednak nadal jest to samochod, podlegajacy prawom fizyki (choc i na to staraja sie zrobic co moga aby to niwelowac) :)

Edytowane przez Koalakm
Opublikowano

Tak, wydaje mi się, że jest to po deszczu w podobnymch miejscach na dwóch lampach. Szczerze mówiąc to dzisiaj mi to w ogóle zniknęło z jednej lampy. Nie oczekuje cudów, ale w poprzednim samochodzie tego nie miałem, a był to opel astra j z 2012 roku. Jezeli to normalne to nie ma o czym gadac, jezeli nie to sprawa troche slaba

Opublikowano
19 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

To, że jest to wewnątrz lampy jest jasne. Pytanie było, czy jest to na wewnętrznej stronie na klosza, czy na szarym plastiku wewnątrz lampy?

Ciężko to stwierdzić raczej

Opublikowano

Dzisiaj to również występuje, nawet gdy nie było deszczu

Opublikowano
6 godzin temu, Maroo99 napisał(a):

Dzisiaj to również występuje, nawet gdy nie było deszczu

ranki juz troche chlodne... ;)

Czy to auto masz od nowosci? Czy cos z lampami bylo robione czy sa oryginalne?

Ogolnie caly czas mam wrazenie ze "ten typ tak ma". Najlepiej jakby ktos kto ma takie lampy sie tu wypowiedzial - tylko aby zaobserwowal, bo obstawiam ze moze byc ta ze to norma ale nikt na to nie zwraca uwagi. Ze zdjec ktore przeslales prawie zupelnie tego nie widac, na kolejnych zdjeciach to juz calkowicie ja nic nie widze ;)

Opublikowano

Tu bardz dobrze widać.

Screenshot_20240823_074911_Opera.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Tu bardz dobrze widać.

teraz ze strzalkami to widze.. serio wczesniej mowie sobie przeciez na tym zdjeciu nic nie ma...

Opublikowano

Panowie te lampy chyba tak mają a przynajmniej te ledowe z grupy VAG.. Mamy skodę kodiaq z 2020 roku, od nowości w naszych rękach. Na lampach pojawiają się takie same smugi a czasami nie ma ich w cale, chyba ten typ tak ma. 

Opublikowano
5 minut temu, Monti napisał(a):

Panowie te lampy chyba tak mają a przynajmniej te ledowe z grupy VAG.. Mamy skodę kodiaq z 2020 roku, od nowości w naszych rękach. Na lampach pojawiają się takie same smugi a czasami nie ma ich w cale, chyba ten typ tak ma. 

no wlasnie tak myslalem :) Super ze napisales.

Opublikowano
W dniu 23.08.2024 o 08:14, Koalakm napisał(a):

no wlasnie tak myslalem :) Super ze napisales.

U nas robia sie takie, teraz sa a jutro moze ich nie byc xd 17244972769682537906556391357722.thumb.jpg.6995a6e440622c68af4f4460c602fb37.jpg

Opublikowano
Teraz, Monti napisał(a):

U nas robia sie takie, teraz sa a jutro moze ich nie byc xd 17244972769682537906556391357722.thumb.jpg.6995a6e440622c68af4f4460c602fb37.jpg

17244973590191944236164082630147.jpg