Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kodowanie lamp Matrix w Audi A5 8W

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Koalakm napisał(a):

no to jest szok jak ludzie nieprawde opisuja w ogloszeniach. Ostatnio sledze sobie i bardzo mnie wnerwia jak pisza ze ma ACC i inne cuda a juz po zdjeciach widac ze nie ma. Do tego stopnia ze pisze czasem do sprzedajacego ze to auto nie ma przeciez radarow, a w odpowiedzi potrafia napisac "no jak sie Pan lepiej zna to dobrze" i koniec, ogloszenia dalej wisza niezmienione.

faktycznie to najprostsze i najtansze.

Uwazam jednak ze jak kolega ma juz lampy matrix kupione (jezeli sa ok) to warto juz chyba dolozyc troche i miec zamontowane matrixy...

Po treści zamieszczanych pytań wnioskuję, że kolega nie chciał nic zlecać, tylko samemu podjąć się dołożenia, dlatego propozycja najprostszego rozwiązania, bo wiem, że samemu tego nie ogarnie. 

To, że upgrade na matrix jest lepszą alternatywą nie podlega wątpliwości😉

Opublikowano
22 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Po treści zamieszczanych pytań wnioskuję, że kolega nie chciał nic zlecać, tylko samemu podjąć się dołożenia, dlatego propozycja najprostszego rozwiązania, bo wiem, że samemu tego nie ogarnie. 

wątpi pan we mnie?🤣

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, krysik0801 napisał(a):

wątpi pan we mnie?🤣

Robiłeś kiedyś w elektronice samochodowej? Raczej uważają to za zbyt nieopłacalne i zbyt ryzykowne bez doświadczenia. 

Znalazłem taki ciekawy temat gdzie ludzie przerabiają zwykłe ledy na matrix w USA. Wynika z tego, że w USA światła typu MATRIX są nielegalne i nie można było w nie wyposażyć autka.

Nie mam wiedzy na ile ten temat Ci pomoże, pewnie chłopaki to zaraz mnie opier.... za wrzucanie informacji jak się nie znam. Można uwalić mnóstwo rzeczy po drodze i podejrzewam, że będzie to kosztować więcej niż te 1000 zł u specjalisty. Nie mówię, że masz nie próbować wszystko na swoją odpowiedzialność wiadomo.  Nie bierz tej informacji za pewniak, wrzuciłem tylko linka, który mi wyskoczył po wpisaniu w wyszukiwarkę google frazy ,, A4 a5 8w led to matrix conversion". 

https://www.audiworld.com/forums/a4-b9-platform-discussion-212/diy-matrix-led-2970344/page10/

Edytowane przez Monti
Opublikowano
32 minuty temu, krysik0801 napisał(a):

wątpi pan we mnie?🤣

Nie ubliżając Tobie, wnioskuję tylko po treści zadawanych pytań, że masz w tej dziedzinie deficyty😉

Opublikowano
2 godziny temu, Monti napisał(a):

Robiłeś kiedyś w elektronice samochodowej? Raczej uważają to za zbyt nieopłacalne i zbyt ryzykowne bez doświadczenia. 

Znalazłem taki ciekawy temat gdzie ludzie przerabiają zwykłe ledy na matrix w USA. Wynika z tego, że w USA światła typu MATRIX są nielegalne i nie można było w nie wyposażyć autka.

Nie mam wiedzy na ile ten temat Ci pomoże, pewnie chłopaki to zaraz mnie opier.... za wrzucanie informacji jak się nie znam. Można uwalić mnóstwo rzeczy po drodze i podejrzewam, że będzie to kosztować więcej niż te 1000 zł u specjalisty. Nie mówię, że masz nie próbować wszystko na swoją odpowiedzialność wiadomo.  Nie bierz tej informacji za pewniak, wrzuciłem tylko linka, który mi wyskoczył po wpisaniu w wyszukiwarkę google frazy ,, A4 a5 8w led to matrix conversion". 

https://www.audiworld.com/forums/a4-b9-platform-discussion-212/diy-matrix-led-2970344/page10/

Dzięki, rozumiem cie przejże to i zobaczę 

Opublikowano
17 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

no dlatego tez napisalem ze kolega powinien to zlecic, bo to jest troche do zrobienia i kodowania, ale oczywiscie jak to mowia nie ma rzeczy niemozliwych... jednak niektore sa niewarte zachodu ;)