Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Poziomowanie tylnej kanapy przy pomocy isofix pod fotelik w A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie muszę wypoziomować tylne miejsce gdzie będzie stał fotelik. Dobry pomysł czy zły to jak dla większości osób, jak i dla mnie średni pomysł ale aktualnie mój stan gotówki nie pozwala mi na zakup bardziej dostosowanego fotelika do kąta pochylenia kanapy.. Fotelik posiadam bez isofix'u. Na 4 poziomie córcia powinna leżeć a prawie siedzi przez co gdy zaśnie nie raz opada jej główka 😕 Z racji tego, jak wcześniej napisałem, nie mam możliwości kupna innego i chciałbym wypoziomować miejsce pod fotelik. Po dłuższym kombinowaniu, myślę że najlepszym pomysłem była by ,,podkładka" w kształcie trójkąta zamocowana do całej konstrukcji kanapy za pomocą mocowań isofix plus śruby od strony miejsca na nogi. Wszystko solidnie przytwierdzone do konstrukcji. W razie potrzeby zamiast śrub, poprostu to przyspawam :)Co myślicie o takim rozwiązaniu? Co do bezpieczeństwa to moim zdaniem najbezpieczniejsze rozwiązanie z tych złych... a waszym zdaniem?  Podpinam rysunek jakby to miało wyglądać wizualnie. 

20240826_215532.jpg