damiana4b8 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Witam. Mam problem z moją audi a4 B8 2.7 190km multitronic jeździłem po mieście i zaczął się problem na progach zwalniających i dziurach obroty falowały i gasł po wbiciu wstecznego, później podczas jazdy gasł i na postoju. Nie dało się odpalić więc zmieniłem akumulator na chwilę odpalił i zgasł. Blad wyskoczył od przepustnicy i od DPF. Wymieniłem przepustnice na nową ciężko było odpalić ale w końcu się udało chodziła ale co jakiś czas zgasła i na ostrzejszych zakrętach gasła. Dpf udało mi się wypalić bład zniknął ale błąd od przepustnicy został podjechałem do mechanika i mówił że nowa przepustnica jest zj**.na.. więc kupiłem znowu nową i nie chciał wcale odpalić. Po dłuższym kręceniu wyskakiwał błąd czujnika położenia wału korbowego więc go wymieniłem i przy okazji czujnik położenia walka rozrządu. Sprawdziłem dla pewności napięcie na kostce napięcie było 4.94v. Błędy wszystkie usunięte i się nie pojawiają auto dalej nie odpala został tylko błąd od poduszki pod silnikiem nie wiem czy to może mieć coś wspólnego. 05394 P157100: Lewe elektrohydrauliczne mocowanie silnika Wartość solen., zwarcie do B Lewy elektrohydrauliczny zawór elektromagnetyczny mocowania silnika -N144-, krótki obwód do B P157100: Lewe elektrohydrauliczne mocowanie silnika Wartość solen., zwarcie do B
Rekomendowane odpowiedzi