Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Peugeot 208 2012+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, przyszedł czas dla narzeczonej na nowy samochód, po wielu poszukiwaniach jej gustom najbardziej odpowiada pieseł z grupy PSA o modelu 208. Wstępny rzut na google i jedyny sensowny silnik to 1.6 HDi, ma przynajmniej najmniej negatywnych opinii. Jedyne jakie znalazłem to o wyciekach spod wtrysków, co po zauważeniu trzeba od razu naprawiać bo prowadzi to do wypalenia gniazd w kolektorze i uszkodzeniu wtrysku, czy coś w tym kierunku.

Zapala mi się lampka że nic innego z wad o tym modelu nie ma, no może poza zawieszającym się systemem multimediów, sterowanym z jednego wielkiego ekranu.

Mieliście takie autko z tym silnikiem? Jesteście może w stanie doradzić na co patrzeć podczas oględzin? Wiem że musiałbym wziąć zestaw narzędzi żeby pokrywę odkręcić i zobaczyć jak z tymi wtryskami, a jakieś inne znaki ostrzegawcze? Czytałem że wersja 92 lub 102 konna (takiej akurat szukamy) ma rozrząd tylko na pasku, czyli wiadomo, auta 10-12 letnie z Ori rozrządem już ostatni dzwonek na wymianę mają.