Big Lebowski Opublikowano 18 Września Udostępnij Opublikowano 18 Września Hej, mam dziwny problem. Mianowicie: nie mogę wyłączyć trybu skandynawskiego. Bazując na poniższym wzorze mam kodowanie: 11142-tak miałem pierwotnie. zmieniłem na końcu na 1 i niestety bez zmian. czy ktoś miał taki przypadek? xxxx: Chassis 0 = Limousine (PR-K8B) 1 = Avant (PR-K8D) 2 = Cabriolet (PR-K8K) x?xxx: Driving Light Switch 0 = Rain/Light Sensor (G397) not installed (PR-8K0/8K1/9C6/8K4) 1 = Rain/Light Sensor (G397) installed (PR-8K3/8K7/9C7/8K9) xx?xx: Trailer Hitch 0 = Trailer Hitch not installed (PR-1D0) 1 = Trailer Hitch installed (PR-1D2) xxx?x: Headlights 0 = Halogen Headlights w/o Daytime Running Lights (PR-8Q0/8Q1+8K0/8K7) 1 = Halogen Headlights with Daytime Running Lights (PR-8Q0/8Q1+8K1/8K3/9C6/9C7) 2 = Bi-Xenon Headlights with Daytime Running Lights (PR-8Q3/8Q5+8K9/8K4) 3 = Bi-Xenon Headlights w/o Daytime Running Lights (PR-8Q3/8Q5+8K0/8K7) 4 = Bi-Xenon Headlights with Daytime Running/Tail/License Plate Lights (PR-8Q3/8Q5+8K1/8K3) xxxx?: Country 1 = Rest of World/Nordic Countries/Denmark/Croatia/Baltic Countries with Bi-Xenon 2 = Nordic Countries/Denmark/Croatia/Baltic Countries without Bi-Xenon 3 = USA/Canada with Bi-Xenon 4 = Canada without Bi-Xenon 5 = Special Vehicles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Września Udostępnij Opublikowano 18 Września Jakie masz lampy? Halogenowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Lebowski Opublikowano 18 Września Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września Mam xenony +czujnik zmierzchu/deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Września Udostępnij Opublikowano 18 Września Które światła Ci się świecą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Lebowski Opublikowano 18 Września Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września Gdy przełącznik mam na zero to świecą się DRL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Września Udostępnij Opublikowano 18 Września Bo to jest normalne. Masz tam obok pokrętko opisane jako DRL i masz je w pozycji jeden. Przekręć na zero to zgasną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Września Udostępnij Opublikowano 18 Września Musisz je najpierw wicsnąc, to wyskoczy i wtedy możesz je przekręcić na zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Lebowski Opublikowano 18 Września Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września (edytowane) To wiem, już tak robiłem 😉 ale Gdy DRL dam na 0, to wtedy palą się te malutkie światełka pozycyjne. A przecież jeśli pokrętło jest na zero, to chyba nic nie powinno się palić? sorry, jeśli pisze głupoty, ale to mój pierwszy samochód z DRL/xenonami/czujnikiem zmierzchu Edytowane 18 Września przez Big Lebowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Września Udostępnij Opublikowano 18 Września Jeżeli wszystko jest na zero, to nie powinno się nic świecić. Kodowanie powinieneś mieć 11141, jeżeli masz hak. Zmień kodowanie i odczekaj uśpienie sterowników, czyli zarygluj auto pilotem na 15 min, po czym sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Lebowski Opublikowano 18 Września Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września Kodowanie mam poprawne. Przyszedłem do auta po 30 min (bez ryglowania) i widzę, że teraz pozycyjne nie palą się na DRL 0 oraz przełącznik na 0. Wszystko pogaslo! Ok, czyli rozumiem, że chcąc mieć DRL to automatycznie będą się one paliły w pozycji 0 przełącznika od świateł. A jeśli chce mieć całkowicie wyłączone wszystko po prostu robię DRL na 0 Dzięki wielkie za pomoc-myślałem, że coś mam sknocone😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 18 Września Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 18 Września (edytowane) Gdy przełącznik świateł ustawiony jest na zero, a pokrętło DRL na jeden, to światła do jazdy dziennej będą ciągle się świeciły. Gdy przełącznik świateł ustawisz w pozycji Auto i pokrętło DRL w pozycji jeden, to w dzień będą się świeciły światła do jazdy dziennej, a po zmroku czujnik światła zgasi światła do jazdy dziennej i załączy Xenony. Edytowane 18 Września przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Lebowski Opublikowano 18 Września Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Gdy przełącznik świateł ustawiony jest na zero, a pokrętło DRL na jeden, to światła do jazdy dziennej będą ciągle się świeciły. Gdy przełącznik świateł ustawisz w pozycji Auto i pokrętło DRL w pozycji jeden, to w dzień będą się świeciły światła do jazdy dziennej, a po zmroku czujnik światła zgasi światła do jazdy dziennei i załączy Xenony. dokładnie tak. Teraz już wiem jaki jest system tego mechanizmu. Raz jeszcze dziękuję za poświęcony czas. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi