Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Półoś na tył do Audi A4 B7 1.8T quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W mojej A4 z tyłu mam pół oś o numerach 8E0501203R . Zamienniki nie są dostępne a w serwisie to cena wiadoma( ok 3000 tysięcy . ) Większość używek maja oznaczenie 8E0501203K lub S. 

W temacie z 2019 r znalazłem taką informację :

Według etki

8E0501203J zamieniona na 8E0501203R

8E0501203R zamieniona na 8E0501203RX

8E0501203K zamieniona na 8E0501203S

8E0501203S zamieniona na 8E0501203SX

Czyli z tego co rozumiem mogę zastosować zamiennie  8E0501203RX, tylko że takiej też nigdzie nie ma .

Przerabiał ktoś ten temat u siebie ?  Pasują jakieś inne lub z innego modelu czy tylko serwis zostaje ? 

Pozdro 

Opublikowano (edytowane)

Z tego co rozumiem, możesz szukać także 8E0501203J(??)

zamienniki są tylko z gsp. 
Spróbuj dać do regeneracji lub szukaj dobrej używki na eBay /ovoko

Edytowane przez Big Lebowski
Opublikowano

@Big Lebowski Masz rację nie spojrzałem na to z tej strony haha :glupek2:. Na ebay szukałem też akurat R nie ma . Poszukam jeszcze tej J zobaczymy i zobaczę czy długości i zęby się zgadzają .

Piszę już również z firmami zajmującymi się regeneracją więc jak nic nie znajdę to wyślę do regeneracji 

Opublikowano
W dniu 24.09.2024 o 13:04, Turbo1990 napisał(a):

@Big Lebowski Masz rację nie spojrzałem na to z tej strony haha :glupek2:. Na ebay szukałem też akurat R nie ma . Poszukam jeszcze tej J zobaczymy i zobaczę czy długości i zęby się zgadzają .

Piszę już również z firmami zajmującymi się regeneracją więc jak nic nie znajdę to wyślę do regeneracji 

miałem podobną sytuację-też mam półosie z końcówką R. 
w moim przypadku miałem całkowicie rozwalone dwa przeguby wewnętrzne. Gość który mi to regenerował powiedział, że nie ma nic sensownego z zamienników. Na szczęście w domu miałem dwie półosie z B8 8K0501203J w świetnym stanie i z nich udało się przełożyć te wewnętrzne do moich. Osłony poszły lobro i jak na razie śmiga. 

Opublikowano

@Big Lebowski czyli jak nie znajdę półosi z R to poszukam z B8 jak mówisz że pasują przeguby . 
Następny temat taki że miałem w używce w jednym miejscu gdzie rozbierają B6 i B7 dogadaną pół ośkę z R a i tak wysłali mi z końcówką K . Gadałem z nimi to twierdzą że będzie pasować, ale według tego naszego opisu nie są zamienne 

Opublikowano

Jest ktoś w stanie sprawdzić czym półośki różnią się z końcówką R i K i czy to podejdzie . Czy pozostaje jedynie szukać z końcówką J lub RX jeśli R nigdzie nie ma .

Opublikowano
16 godzin temu, Turbo1990 napisał(a):

@Big Lebowski czyli jak nie znajdę półosi z R to poszukam z B8 jak mówisz że pasują przeguby . 
Następny temat taki że miałem w używce w jednym miejscu gdzie rozbierają B6 i B7 dogadaną pół ośkę z R a i tak wysłali mi z końcówką K . Gadałem z nimi to twierdzą że będzie pasować, ale według tego naszego opisu nie są zamienne 

Można  przełożyć, ale tylko wewnętrzne. Zewnętrzne są inne. 

Opublikowano

@Big Lebowski acha czyli wewnętrzne z B8 . To już zawsze coś 

Opublikowano

@Turbo1990 Cześć,
Gdyby Cię to ratowało, w weekend wymieniałem u siebie tylne przeguby - zarówno wewnętrzne jak i zewnętrzne.
Posiadam u siebie półosie 8E0501203J Również miałem problem ze znalezieniem zamiennych przegubów wewnętrznych - miałem już zamawiać kompletne półosie używane. :kwasny: Na forum udało mi się znaleźć info od @Emejcz że pasują przeguby od B5 i to był strzał w dziesiątkę! :git:
Zamówiłem przeguby firmy GSP
Wewnętrzne: GSP 603006
Zewnętrzne: GSP 803058
Wszystko pasuje bez problemu. Jedne co musisz przełożyć ze starych to dekielki które są na przegubie od strony flanszy dyferencjału. Nowych nie ma w zestawie.

Powodzenia! :thumbup1:

Wszystkie informacje znalazłem w tym temacie:

Opublikowano

@Gibon91 Dziękuje bardzo za konkretne informacje . Dam znać jak będzie zrobione . pozdo