Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak napięcia na podszybiu w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, auto chodziło normalnie, zgasiłem i już nie chce odpalić. Kontrolki nic sie nie swieci. Przekładałem inny aku, to samo. Po podłączniu boostera prad wraca, ale nie odpala, tylko cyka. W bagażniku sprawdziłem napiecie i jest ok 12.4, pod maska praktycznie go nie ma - ok 3.  Co to moze byc?

a4 b8 2010r 2.0 tdi

Opublikowano

Błędy?

Wrzuć pełny auto-scan. 

Opublikowano

podłączałem ale nie ma błędow

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan 

Opublikowano

jak to zrobic? mam launch x431, ale to na 99% nie od błędów w kompie tylko jakas usterka mechaniczna

Opublikowano

Podepnij auto pod VCDS.

Opublikowano

nie mam vcds tylko launch

Opublikowano

To jedź do kogoś kto ma, albo zapoznaj się z instrukcją obsługi Twojego urządzenia bo powinna tam też być funkcja scanowania i zapisywania wszystkich sterowników.

Opublikowano (edytowane)

Tylko skany wiesz o tym że  jest coś takiego jak przekaźnik rozrusznika bezpiecznik sprawdzałeś to ? wymień aku na nowy bo booster ok tylko daję napięcię jak go potrzebujesz nie cały czas bo to dziwnę był prąd naglę go nie ma

Edytowane przez Silver3833
Opublikowano
28 minut temu, Silver3833 napisał(a):

Tylko skany wiesz o tym że  jest coś takiego jak przekaźnik rozrusznika

To pytanie do autora postu, czy do mnie?

Opublikowano

aku zmieniałem na inny i zero rekacji. kupiłem bezpiecznik pirotechniczny bo podobno jak on padnie to sa takie cuda, ma mi przyjsc w srode.  

jak jest spalony ten bezpiecznik/przekaznk rozrusznika to nie bedzie napiecia pod maska? 

Opublikowano
12 minut temu, jary1982 napisał(a):

aku zmieniałem na inny i zero rekacji. kupiłem bezpiecznik pirotechniczny bo podobno jak on padnie to sa takie cuda, ma mi przyjsc w srode.  

jak jest spalony ten bezpiecznik/przekaznk rozrusznika to nie bedzie napiecia pod maska? 

Panowie chodz mi zawsze o rozwiazanie problemu nie przeciwko komuś kto ma rację itp. ja od tego jestem daleki forum jest od rozwiazywania problemów a nie kłótni zawsze i cały czas będe miał takie zdanie z kimś mogę się nie zgadzać lecz to zawsze jest wymiana argumentów ja też mogę się mylić nie mieć racji lecz jeżeli uważam inaczeĵ zawsze o tym napiszę 😉

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jary1982 napisał(a):

Napisz nam co z samochodem się działo mialo wypadek ?zmierz prąd na zaciskach pod maska czyli podszybię. Jeżeli przekaźnik walniety nie będzię dawał pradu po stacyjce będzię takie cykanie przy przekręceniu kluczyka próbię odpalenia i zero reakcji. Prąd wszędzie będzie nic tylko szukać mogła kuna przegryść kablę a głupio zapytam podmieniałeś aku kodowałaś go ?

Edytowane przez Silver3833
Opublikowano

Nic mi na ten temat nie wiadomo czy miał wypadek, jak mierzyłem lakierniczo to w miare ok to wygląda. 

No ok przekaźnik może byc walniety, ale wtedy byłby normalnie zapłon, a tak go nie ma. jedynie jak podłącze booster to jest.

Nie kodowałem, pare razy w innych przekładałem i było ok

Opublikowano

nie łączył kabel od masy w bagażniku, przeczyszczony i wszystko działa

• Lubię to 1