Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z pilotem Audi A4 B7

byqu
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez MaTeo85,

Rekomendowane odpowiedzi

Siema!

Posiadam dwa piloty do mojej Audi o numerach 8e0837220e i częstotliwości 433. Pierwsze dwa lata odkąd mam auto był spokój, wszystko działało bez zarzutów. Po jakimś czasie zaczęła się bardzo szybko rozładowywać bateria w pilocie. Po wymienie wszystko działało jak trzeba ale wymiana baterii raz w tygodniu. Zamieniłem pilot na drugi i spotkało mnie to samo.

Czytałem, że to częsta przypadłość w pilotach z końcóką "e", że padają jak muchy. Ludzie polecają te z końcówką "q". Czy jeśli kupię taki pilot, przełożę tą elektronikę do mojego to uda się zakodować ten pilot do auta i wszystko będzie działało jak należy? Czy potrzeba jakieś większe modyfikacje?

Czekam na odpowiedź i pozdrawiam!

• Rozwiązanie

Wsadzisz samą elektronikę w swój pilot i będzie OK, zostanie tylko przyuczenie pilota w MK.

52 minuty temu, MaTeo85 napisał(a):

Wsadzisz samą elektronikę w swój pilot i będzie OK, zostanie tylko przyuczenie pilota w MK.

Dzięki za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze jeśli wiesz, czy faktycznie lepiej ten z końcówką Q szukać? Czy to bez różnicy? Jest może opcja kupić nową elektronikę czy nie warto i będzie to działało z używki?