fulma97 Posted October 1, 2024 Posted October 1, 2024 Witam, Proszę o analizę błędów które zczytałem programem. Co do usterek które zauważyłem, że występują to: Czasami auto odpala za 3-4 razem (wtedy wyskakuja komunikaty że błąd ESP, błąd hamulca postojowego, błąd kierownicy- zablokowana) + Gdzieś mi ucieka prąd, akumulator jest nowy i jak samochód będzie stał 3-4 dni bez odpalania to trzeba już odpalać kablami. Które z tych błędów mogą pasować do tych usterek, oraz które z błędów są "poważne" dzięki za pomoc 😉 a4 b8.txt
fulma97 Posted October 1, 2024 Author Posted October 1, 2024 10 minut temu, Muskel1 napisał(a): LIN-BUS do sprawdzenia. Znalazłem twój wpis pod jednym z tematów "Często są one spowodowane dostaniem się wody i korozją przewodu LIN Bus (chyba biało fioletowy) idącego do sterownika układu kontroli akumulatorów J367, zamocowanego na minusowej klemie akumulatora" Czyli w pierwszej kolejności to sprawdzić?
fulma97 Posted October 1, 2024 Author Posted October 1, 2024 Teraz, fulma97 napisał(a): Znalazłem twój wpis pod jednym z tematów "Często są one spowodowane dostaniem się wody i korozją przewodu LIN Bus (chyba biało fioletowy) idącego do sterownika układu kontroli akumulatorów J367, zamocowanego na minusowej klemie akumulatora" Czyli w pierwszej kolejności to sprawdzić? Z góry przepraszam jak zadaję jakieś "głupie" pytania, ale staram się zazwyczaj najpierw samemu pogrzebać/sprawdzić/wymienić zanim dam auto do mechanika, a nie mam tak fachowej wiedzy 😅
fulma97 Posted October 1, 2024 Author Posted October 1, 2024 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Opisałem w poście, który znalazłeś. Tak dzięki, właśnie go przeczytałem całego i jutro będę sprawdzał
Recommended Posts