Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Analiza błędów vcds w Audi A4 B8 2.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o analizę błędów które zczytałem programem. Co do usterek które zauważyłem, że występują to:

Czasami auto odpala za 3-4 razem (wtedy wyskakuja komunikaty że błąd ESP, błąd hamulca postojowego, błąd kierownicy- zablokowana) 

+ Gdzieś mi ucieka prąd, akumulator jest nowy i jak samochód będzie stał 3-4 dni bez odpalania to trzeba już odpalać kablami. 

Które z tych błędów mogą pasować do tych usterek, oraz które z błędów są "poważne" dzięki za pomoc 😉

a4 b8.txt

Opublikowano
10 minut temu, Muskel1 napisał(a):

LIN-BUS do sprawdzenia.

Znalazłem twój wpis pod jednym z tematów "Często są one spowodowane dostaniem się wody i korozją przewodu LIN Bus (chyba biało fioletowy) idącego do sterownika układu kontroli akumulatorów J367, zamocowanego na minusowej klemie akumulatora" 

Czyli w pierwszej kolejności to sprawdzić? 

Opublikowano
Teraz, fulma97 napisał(a):

Znalazłem twój wpis pod jednym z tematów "Często są one spowodowane dostaniem się wody i korozją przewodu LIN Bus (chyba biało fioletowy) idącego do sterownika układu kontroli akumulatorów J367, zamocowanego na minusowej klemie akumulatora" 

Czyli w pierwszej kolejności to sprawdzić? 

Z góry przepraszam jak zadaję jakieś "głupie" pytania, ale staram się zazwyczaj najpierw samemu pogrzebać/sprawdzić/wymienić zanim dam auto do mechanika, a nie mam tak fachowej wiedzy 😅

Opublikowano

Opisałem w poście, który znalazłeś.

Opublikowano
5 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Opisałem w poście, który znalazłeś.

Tak dzięki, właśnie go przeczytałem całego i jutro będę sprawdzał