NeurO7 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Witam, mam taki problem, zanim zacznę wymieniać po kolei chciałem zapytać. problem jest następujący: jeśli jadę na światłach dziennych i nagle samochód chce zapalić światła mijania bo się zrobi ciemno to wyskakuje błąd prawej żarówki, mimo to się zapala. Czasem jest też taki problem że nie zapali się. jeśli odpalę w ciemnym miejscu i odrazu zapalają się mijania to nie ma problemu, dopiero jak przełącza z dziennych na mijania. Stawiam że to wina przetwornicy? Jeśli już miałbym wymienić przetwornice to potrzebne jest jakieś kodowanie/adaptacje po tym ?
Muskel1 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Jakie masz lampy? Bo piszesz jednocześnie o żarówce i przetwornicy. Nie ma czegoś takiego. Albo masz żarówki H7 przy których przetwornice nie występują, albo masz przetwornice i żarniki a nie żarówki.
Muskel1 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Zamień żarniki stronami i sprawdź, czy problem powędruje na drugą stronę.
Archiwum Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października 59 minut temu, NeurO7 napisał(a): Ok, zaraz spróbuję a w ogole jakie masz tam żarniki? może jakaś china tania i stąd te cyrki
NeurO7 Opublikowano 3 Października Autor Opublikowano 3 Października 40 minut temu, Archiwum napisał(a): a w ogole jakie masz tam żarniki? może jakaś china tania i stąd te cyrki Osramy
Muskel1 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Jak długo te Osramy tam już siedzą? Czy są to jeszcze fabryczne?
NeurO7 Opublikowano 3 Października Autor Opublikowano 3 Października W dniu 3.10.2024 o 12:31, Muskel1 napisał(a): Jak długo te Osramy tam już siedzą? Czy są to jeszcze fabryczne? Jakoś 2/3 lata. Dopiero jutro rano uda mi się przełożyć żarniki żeby sprawdzić więc dam znać W dniu 3.10.2024 o 12:31, Muskel1 napisał(a): Jak długo te Osramy tam już siedzą? Czy są to jeszcze fabryczne? Przełożyłem, dalej problem z tej samej strony
Muskel1 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Więc albo wiązka/wtyczka albo przetwornica.
NeurO7 Opublikowano 3 Października Autor Opublikowano 3 Października 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Więc albo wiązka/wtyczka albo przetwornica. A wymiana przetwornicy wiąże się z jakimś kodowaniem czy pod domem to ogarnę ?
Muskel1 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Wymiana przetwornicy jest p&p bez kodowania.
NeurO7 Opublikowano 3 Października Autor Opublikowano 3 Października 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Wymiana przetwornicy jest p&p bez kodowania. Ok, to przełożę jeszcze z lewej na prawą i zobaczę. A jak już kupować to ori używkę czy iść w nowy zamiennik ?
Muskel1 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Z używkami różnie bywa. Nowa to towa. Nie wiem czy są jakieś zamienniki.
Rekomendowane odpowiedzi