Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zakup nowego Audi A4 B9 40 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Koledzy,

Jestem na etapie podjęcia decyzji o zakupie A4 B9, nowego z wyprzedazy, budżet okolo 180tys.

Zalezy mi na klasycznym wyglądzie i silniku 204KM - obawiam sie, ze 150KM bedzie za mało i bedzie wiecej palił.

Ze względu, ze nie ma możliwości konfiguracji to mam dwie sztuki na oku:

1. 40 TFSI Quatrro - cena 180 tyś, ale słabo wyposażone, z wyposazenia brak systemów miasto i trasa, które uważam, ze byly by ciekawe.

2. 40 TFSI - cena 173 tyś bez quatrro ale np z pakietem miasto - reszta podobnie.

Inne ciekawsze opcje to opcje ze skóra zwyklła- gładka, której nie chce bo obawiam sie słabego komfortu.

Czy kupno wersji nr.1 z gorszym wyposazeniem jest wg Was dorbrą opcja? Obecnie mam Nissana Xtrial 2018 ale full wyposażonego ze wszystkimi systemami, obawiam sie ze bedzie troche ubogo w audi, ale stawiam na wiekszą frajdę z jazdy. 

Z góry dziękuję za uwagi.

Opublikowano

pokaz te linki do ogłoszeń, szczerze to quattro lepiej trzyma cenę przy sprzedaży później no i jazda większa frajda.

Opublikowano

A4  teraz już kończy swoją przygodę jako auto spalinowe  , i uważam że kupno teraz za około 180 tys. Salonowego auta ale jednak już kończącego swój żywot produkcyjny  jest błędem , pytałeś się może o ofertę na nowe A5? 

Opublikowano (edytowane)

Kup co Tobie bardziej pasuje. A4 to fajne auto ale dyskusja na forum typu brunteka-blondynka nie znajdzie konkluzji 🙂

Edytowane przez Jakoob
Opublikowano
W dniu 24.10.2024 o 11:50, Jakoob napisał(a):

Kup co Tobie bardziej pasuje. A4 to fajne auto ale dyskusja na forum typu brunteka-blondynka nie znajdzie konkluzji 🙂

Też uważam że to jest fajne auto , sam jeżdżę poliftem z 2019 kupionym w salonie , ale w tym momencie jakbym stanął przed kupnem nowego auta z salonu to a4 bym odpuścił ze względu na wiek konstrukcji i to że jest to model kończący swoją produkcję , wolałbym zainteresować się nowa A5 , wiem że drożej znacznie.