Pavelbyq Posted October 26 Posted October 26 (edited) Hej. Jutro chce aktualizowac firmware bo moje jest przestarzałe i jednocześnie chce wgrac nowe mapy. Moj firmware to MHIG_EU_AU_S1544 i będę aktualizował do MHIG_EU_AU_K1555 Tylko mam jedna obawę bo na mib-helper jest taki zapis którego nie rozumiem External amplifier (Bose, Bang&Olufsen) might need dataset after update. A w moim samochodzie jest właśnie B&O. Możecie mi to trochę przybliżyć? Bo czytam, ze często gęsto system nagłośnienia przestaje działać. Poza tym ściągnąłem M.I.B i paczkę patchów ale w niej nie ma patcha MHIG_EU_AU_K1555 większość to paczki do MIB2. Więc raczej nie wykona patcha tego firmware. I po trzecie.. Nawet jak gdzies znajdę łatkę do tego firmware jak włączyć green menu w s3 przed liftem (2015), aby odpalić M.I.B? Moze ktos mi pomóc? Edited October 27 by Pavelbyq
Solution Muskel1 Posted October 28 Solution Posted October 28 W dniu 26.10.2024 o 23:39, Pavelbyq napisał(a): Możecie mi to trochę przybliżyć? Bo czytam, ze często gęsto system nagłośnienia przestaje działać. W niektórych pojazdach, najczęściej z systemem Bose, wywala parametryzacje po aktualizacji 5F i należy przeprowadzić po aktualizacji parametryzację wzmacniacza. Z tego co wiem, nie dotyczy to B&O w A3. W dniu 26.10.2024 o 23:39, Pavelbyq napisał(a): Poza tym ściągnąłem M.I.B i paczkę patchów ale w niej nie ma patcha MHIG_EU_AU_K1555 większość to paczki do MIB2. Do MHIG nie potrzebny jest patch, M.I.B. patc**je jednostkę bez patcha, musisz tylko użyć M.I.B. MHIG Edition. W dniu 26.10.2024 o 23:39, Pavelbyq napisał(a): jak włączyć green menu w s3 przed liftem (2015), aby odpalić M.I.B? Nie musisz włacząć zielonego menu. M.I.B. je uruchamia.
Recommended Posts