Jump to content
IGNORED

Aktualizacja MMI oraz map w Audi S3 8V

Go to solution Solved by Muskel1,

Recommended Posts

Posted (edited)

Hej. Jutro chce aktualizowac firmware bo moje jest przestarzałe i jednocześnie chce wgrac nowe mapy. Moj firmware to 

MHIG_EU_AU_S1544

i będę aktualizował do 

MHIG_EU_AU_K1555

Tylko mam jedna obawę bo na mib-helper jest taki zapis którego nie rozumiem 

External amplifier (Bose, Bang&Olufsen) might need dataset after update.

A w moim samochodzie jest właśnie B&O. Możecie mi to trochę przybliżyć? Bo czytam, ze często gęsto system nagłośnienia przestaje działać. 

Poza tym ściągnąłem M.I.B i paczkę patchów ale w niej nie ma patcha MHIG_EU_AU_K1555 większość to paczki do MIB2. Więc raczej nie wykona patcha tego firmware. I po trzecie.. Nawet jak gdzies znajdę łatkę do tego firmware jak włączyć green menu w s3 przed liftem (2015), aby odpalić M.I.B? Moze ktos mi pomóc?

Edited by Pavelbyq
  • Solution
Posted
W dniu 26.10.2024 o 23:39, Pavelbyq napisał(a):

Możecie mi to trochę przybliżyć? Bo czytam, ze często gęsto system nagłośnienia przestaje działać. 

W niektórych pojazdach, najczęściej z systemem Bose, wywala parametryzacje po aktualizacji 5F i należy przeprowadzić po aktualizacji parametryzację wzmacniacza. Z tego co wiem, nie dotyczy to B&O w A3.

Poza tym ściągnąłem M.I.B i paczkę patchów ale w niej nie ma patcha MHIG_EU_AU_K1555 większość to paczki do MIB2.

Do MHIG nie potrzebny jest patch, M.I.B. patc**je jednostkę bez patcha, musisz tylko użyć M.I.B. MHIG Edition.

jak włączyć green menu w s3 przed liftem (2015), aby odpalić M.I.B?

Nie musisz włacząć zielonego menu. M.I.B. je uruchamia.