Pavelbyq Opublikowano 26 Października Udostępnij Opublikowano 26 Października (edytowane) Hej. Jutro chce aktualizowac firmware bo moje jest przestarzałe i jednocześnie chce wgrac nowe mapy. Moj firmware to MHIG_EU_AU_S1544 i będę aktualizował do MHIG_EU_AU_K1555 Tylko mam jedna obawę bo na mib-helper jest taki zapis którego nie rozumiem External amplifier (Bose, Bang&Olufsen) might need dataset after update. A w moim samochodzie jest właśnie B&O. Możecie mi to trochę przybliżyć? Bo czytam, ze często gęsto system nagłośnienia przestaje działać. Poza tym ściągnąłem M.I.B i paczkę patchów ale w niej nie ma patcha MHIG_EU_AU_K1555 większość to paczki do MIB2. Więc raczej nie wykona patcha tego firmware. I po trzecie.. Nawet jak gdzies znajdę łatkę do tego firmware jak włączyć green menu w s3 przed liftem (2015), aby odpalić M.I.B? Moze ktos mi pomóc? Edytowane 27 Października przez Pavelbyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 28 Października Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 28 Października W dniu 26.10.2024 o 23:39, Pavelbyq napisał(a): Możecie mi to trochę przybliżyć? Bo czytam, ze często gęsto system nagłośnienia przestaje działać. W niektórych pojazdach, najczęściej z systemem Bose, wywala parametryzacje po aktualizacji 5F i należy przeprowadzić po aktualizacji parametryzację wzmacniacza. Z tego co wiem, nie dotyczy to B&O w A3. W dniu 26.10.2024 o 23:39, Pavelbyq napisał(a): Poza tym ściągnąłem M.I.B i paczkę patchów ale w niej nie ma patcha MHIG_EU_AU_K1555 większość to paczki do MIB2. Do MHIG nie potrzebny jest patch, M.I.B. patc**je jednostkę bez patcha, musisz tylko użyć M.I.B. MHIG Edition. W dniu 26.10.2024 o 23:39, Pavelbyq napisał(a): jak włączyć green menu w s3 przed liftem (2015), aby odpalić M.I.B? Nie musisz włacząć zielonego menu. M.I.B. je uruchamia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi