Andrzejgruz Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada (edytowane) Witam, w moim audi jest problem bo falują obroty od razu lecę co zostało sprawdzone silnik 1.8T BFB nowa przepływka, przepustnica sprawna i wyczyszczona, adaptacja zrobiona przepustnicy, odma + zaworek nowy ORI, korek od oleju nie zassysa, a podskakuje błędów brak, grzybek od odmy podejrzany, ponieważ próbowałem zatkać jeden otwór a w drugi dmuchać i nie słychać żeby membrana się ruszała czy coś, a powietrze uchodzi, w skrócie oleju nie puszcza a powietrze prawdopodobnie ucieka, ale nw czy dobrze sprawdzałem. ( grzybek od odmy zamówię tak czy siak, bo data na starym z 2005 roku ) wtryski powiększone na większe, i między innymi dawałem podkładki pod dwie śrubki od listwy, bo bylo z 1 cm luzu, przez większe wtryski i z tego co zauważyłem przy jednym wtrysku od pasa przedniego syczy, sprawdzałem wodą z płynem i gdy poleje to auto szarpie, nw czy kupić większe uszczelki do wtrysków, czy musze coś wymienić w kolektorze ssącym, żeby to było szczelne? (podpowiedzcie jak macie u siebie zrobione z większymi wtryskami) wtryski 440cc z boscha, mapa zrobiona na 215 hp tak jak wyżej pisałem, auto faluje na obrotach na jałowym biegu, na ciepłym czy na zimnym bez różnicy, auto normalnie się zbiera, a gdy np. stoję na światłach lubi potrzepać budą Edytowane 2 Listopada przez Andrzejgruz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 36 minut temu, Andrzejgruz napisał(a): nw czy kupić większe uszczelki do wtrysków, czy musze coś wymienić w kolektorze ssącym, żeby to było szczelne? Wymień gniazda wtryskiwaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejgruz Opublikowano 2 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada (edytowane) 21 minut temu, Rob@k napisał(a): Wymień gniazda wtryskiwaczy. Jakiś numer specjalny jest do każdego wtryskiwacza? Czy kupić nowe do mojego modelu BFB i zamontować? Edytowane 2 Listopada przez Andrzejgruz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada (edytowane) Kupujesz do 1.8t tylko Ori. 06B133555H Edytowane 2 Listopada przez Rob@k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejgruz Opublikowano 2 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 3 godziny temu, Rob@k napisał(a): Kupujesz do 1.8t tylko Ori. 06B133555H Lepiej do tego zabiegu ściągnąć kolektor czy wymieniać na aucie? 🙃 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada U mnie wymieniali na aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejgruz Opublikowano 4 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada Pierwsze wymienie grzybek, będę obserwować, ewentualnie jak będzie dalej falować to odepnę przeplywke i zobacze co się będzie działo. A gniazda wymienie przy okazji, szkoda że nie ma zamiennika do gniazda bo ORI jedno 30 zł 1 szt 😕 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejgruz Opublikowano Sobota o 13:11 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 13:11 (edytowane) Grzybek wymieniony, gniazda wymienione w tej kwestii okej, falowania obrotów też ustało. Ale jest inny problem , błędu niżej na zdj. Po skasowaniu, po x Km wracają i teraz nw czy dziura, dv czy n75 daje znaki końca. Mogę zrobić logi, proszę o podanie bloków to ogarne Edytowane Sobota o 13:16 przez Andrzejgruz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano Sobota o 15:43 Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:43 2+33, 3+20 i 115+118 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejgruz Opublikowano Niedziela o 19:01 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:01 2+33 Log #884992 LOG.TUNEZILLA.COM 3+20 Log #884993 LOG.TUNEZILLA.COM 115+118 Log #884994 LOG.TUNEZILLA.COM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejgruz Opublikowano 20 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu dołączam dodatkowo odpięty zawór n75 Log #885489 LOG.TUNEZILLA.COM 115+118 off n75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi