Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BGB] Tein QSG80-CVAS2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kto mi w Warszawie założy zawieszenie o którym mowa w temacie? Byłem w VTG i nie poradzili sobie, ponieważ uważają, że coś jest nie tak, jak by zawieszenie było do innego modelu - jakiś problem z przednim mocowaniem. Czy ktoś ma doświadczenie w temacie tego zawiasu?

Opublikowano

Rozmawiaj z malik'iem.

Ostatnio złożył właśnie Tein'a do swojej S4 B7, więc coś ci może doradzi.

Opublikowano

Przasnyska 2B, rozmawiaj od razu z Adamem Grzybkiem 0 501 598 122

Opublikowano

Byłem w VTG i nie poradzili sobie, ponieważ uważają, że coś jest nie tak, jak by zawieszenie było do innego modelu - jakiś problem z przednim mocowaniem.

Brak mi slow na ta firme.

Przeciez ten zestaw maja w swoim sklepie! Co za łosie!

http://www.vtg.pl/sklep/index.php?action=katalog&parent=19&produkt=178&view=54

Opublikowano
  • Autor

Skierowałem się tam, ponieważ dystrubutor Tein'a na Polskę znajduje się w ich budynku.. Jak widać to nie wystarczyło. Coż podjadę do Megacaru, zobaczymy.[br]Dopisany: 11 Maj 2009, 12:36_________________________________________________Aha, VTG udało się założyć cat-back Millteka :naughty: - od czwartku jeszcze nie odpadł :przebiegly:

Opublikowano

VTG udało się założyć cat-back Millteka :naughty: - od czwartku jeszcze nie odpadł :przebiegly:

Ile dałeś za ten zestawik i montaż?

Opublikowano
  • Autor

Millteka kupiłem na ebay'u za 505 GBP z UK - http://myworld.ebay.pl/mjd128/ - koleś bierze bezpośrednio z fabryki więc ma dosyć dobre ceny w porównaniu do np. dystrybutorów w PL.

Co do ceny montażu to w sumie ciężko stwierdzić, ponieważ liczyli od godziny..

Na jutro umówiłem się do Megacar'u z teinem - zdam relację;)

[br]Dopisany: 13 Maj 2009, 17:26_________________________________________________tein.jpg

zamontowane :)

Opublikowano
Millteka kupiłem na ebay'u za 505 GBP z UK - http://myworld.ebay.pl/mjd128/ - koleś bierze bezpośrednio z fabryki więc ma dosyć dobre ceny w porównaniu do np. dystrybutorów w PL.

Do mojego autka "trochę" drożej.

http://cgi.ebay.pl/Audi-S4-4-2-V8-4WD-B7-MILLTEK-EXHAUST-FULL-RESONATED_W0QQitemZ290310573124QQihZ019QQcategoryZ38786QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

:shocked:

10k PLN za 15ps więcej i (kwestionowane) wrażenia słuchowe.

Dziękuję ale spasuję :chytry:

Opublikowano
  • Autor

hehe, 10k można ciekawiej spożytkować niż na 15KM w tym przypadku:)

jadę zaraz testować dalej zawiasik - ogólnie miodzio :slina::evil:

Opublikowano

hehe, 10k można ciekawiej spożytkować niż na 15KM w tym przypadku:)

jadę zaraz testować dalej zawiasik - ogólnie miodzio :slina::evil:

Hej Ziomuś zapodaj jakieś foty auto i ewentualnie jakiś "sound" Millteka :good:

Opublikowano
  • Autor

Jak znajdę chwilę czasu to się tym zajmę - wrzucę może topic po prostu do działu "Moja A4" :kox:

Jeśli chodzi o dźwięk to bez szaleństw - zależało mi na tym, aby nie było głośno - bardziej zależało mi na podniesieniu mocy - stąd wybór padł na millteka.

Video co do millteka -

Opublikowano

Jak znajdę chwilę czasu to się tym zajmę - wrzucę może topic po prostu do działu "Moja A4" :kox:

Jeśli chodzi o dźwięk to bez szaleństw - zależało mi na tym, aby nie było głośno - bardziej zależało mi na podniesieniu mocy - stąd wybór padł na millteka.

Video co do millteka -

Spox.

Moc to podstawa :naughty:

A ile teraz Twoje B7 ma HP ?? Będziesz je "hamował" ??

Opublikowano
  • Autor

Spox.

Moc to podstawa :naughty:

A ile teraz Twoje B7 ma HP ?? Będziesz je "hamował" ??

Czekam na nowy zaworek DV, później nowy program u Kocara i koło 260 powinno być :gwizdanie:

Ze względu na to, iż jest to FWD więcej raczej nie będę kombinował jeśli chodzi o moc.

Opublikowano

Ten Tein to Super Street Damper ? Jeżeli masz gwint z regulacją twardości to spodziewaj się łomotu sprężyn jak będzie chłodniej, ustaje to po kilkunastu kilometrach - to jedyny mankament tego zawiasu, na jaką twardość masz ustawione?

Opublikowano
  • Autor

Ten Tein to Super Street Damper ? Jeżeli masz gwint z regulacją twardości to spodziewaj się łomotu sprężyn jak będzie chłodniej, ustaje to po kilkunastu kilometrach - to jedyny mankament tego zawiasu, na jaką twardość masz ustawione?

To niestety BASIC :( Tein od kwietnia tego roku zaprzestał produkowania SS dla A4 B6/B7 ze względu na małe zainteresowanie i jedynie udało mi się zakupić basic.

Jeśli chodzi o łomotonie to już go doświadczyłem - pojechałem posprawdzać wszystko i się okazało, że wszystko ok. Rano łomotało, później już nie - w każdym bądź razie dziwnie to brzmi - aż się przestraszyłem :wallbash:

Opublikowano

No niestety wali jak by jakiś luz był ale prowadzenie jest gites :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Dobra a pytanie dodatkowe - jak z serwisowaniem zawiasu tein'a? Po zimie pewnie przyda się go trochę odpimpować..

Opublikowano

Radzę Karcher z gorącą wodą a potem na gwint nanieść silikon a najlepiej teflon z firmy Wurth w sparay'u http://www.allegro.pl/item856801083_wurth_teflon_suchy_smar_z_ptfe_lalkier_teflonowy.html lub coś podobnego