Lukasz999 Opublikowano Sobota o 14:27 Autor Opublikowano Sobota o 14:27 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Przyciemniałeś szyby? Nie przyciemniałem są ori
Muskel1 Opublikowano Sobota o 15:43 Opublikowano Sobota o 15:43 Ogólnie rzecz biorąc przełącznik świateł nie ma nic wspólnego z lusterkiem fotochromatycznym i działanie lusterka jest niezależne od pozycji przełącznika, gdyż posiada ono dwa własne czujniki światła (jeden z przodu, drugi z tyłu lusterka), i to one decydują na podstawie natężeń światła, kiedy przyciemnić. Oczywiście uprzednio należy aktywować lusterko przyciskiem na nim, tak aby świeciła się zielona dioda obok przycisku. Co natomiast deaktywuje działanie lusterka, jest oświetlenie podsufitki. Jeżeli zaświecisz lampki podsufitki, funkcja fotochrom zostaje deaktywowana.
Lukasz999 Opublikowano Sobota o 20:52 Autor Opublikowano Sobota o 20:52 5 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Ogólnie rzecz biorąc przełącznik świateł nie ma nic wspólnego z lusterkiem fotochromatycznym i działanie lusterka jest niezależne od pozycji przełącznika, gdyż posiada ono dwa własne czujniki światła (jeden z przodu, drugi z tyłu lusterka), i to one decydują na podstawie natężeń światła, kiedy przyciemnić. Oczywiście uprzednio należy aktywować lusterko przyciskiem na nim, tak aby świeciła się zielona dioda obok przycisku. Co natomiast deaktywuje działanie lusterka, jest oświetlenie podsufitki. Jeżeli zaświecisz lampki podsufitki, funkcja fotochrom zostaje deaktywowana. To działa tak jak myślałem Z tym że tylko w pozycji 0. Jeżeli świecę cały czas w lusterko To się przyciemnia prawidłowo ale w momencie przełączenia na AUTO nagle się rozjaśnia mimo ciągłego świecenia
Muskel1 Opublikowano Sobota o 20:58 Opublikowano Sobota o 20:58 A jak działa w nocy, bez wymuszania? Czyli jak masz przełącznik świateł na "Auto" i jedziesz w włączonymi światłami i za tobą jadą pojazdy z włączonymi światłami? Przyciemnia się wtedy?
Lukasz999 Opublikowano Sobota o 22:07 Autor Opublikowano Sobota o 22:07 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): A jak działa w nocy, bez wymuszania? Czyli jak masz przełącznik świateł na "Auto" i jedziesz w włączonymi światłami i za tobą jadą pojazdy z włączonymi światłami? Przyciemnia się wtedy? Nie przyciemnia, gdy przełączałem z AUTO na mijania w nocy także nic. Ale wystarczy że włączę na 0 i od razu sciamniają się
Lukasz999 Opublikowano Sobota o 22:10 Autor Opublikowano Sobota o 22:10 W pozycji 0 one powinny działać? Czy tylko gdy mijania są zapalone?
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 06:46 Opublikowano wczoraj o 06:46 Lusterko działa w każdej pozycji gdy tylko zapłon jest włączony.
Lukasz999 Opublikowano wczoraj o 11:07 Autor Opublikowano wczoraj o 11:07 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Lusterko działa w każdej pozycji gdy tylko zapłon jest włączony. To by wychodziło że gdy tylne lampy się zapalą to gaśnie forochrom
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 11:39 Opublikowano wczoraj o 11:39 Tylne lampy nie mają z tym nic wspólnego, bo sterowanie są sterownikiem komfortu, czyli BCM2. Lusterko sterowane jest poprzez BCM1.
Lukasz999 Opublikowano wczoraj o 17:33 Autor Opublikowano wczoraj o 17:33 5 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Tylne lampy nie mają z tym nic wspólnego, bo sterowanie są sterownikiem komfortu, czyli BCM2. Lusterko sterowane jest poprzez BCM1. Teraz zauważyłem jak czekałem ze gdy pozycja 0 i forochrom działa w momencie naciśnięcia hamulca nagle się rozjaśnia Tak powinno być?
Lukasz999 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Nie próbowałem ale raczej nie. Sprawdziłem te kodowanie lamp przywracając je do starych wartości i po kolei zmieniałem na nowe sprawdzając przyciemnianie lusterek. Okazuje się że to kanał 205 powoduje brak przyciemnienia. Na starym kodowaniu jest brak lewego paska w klapie. Po załączeniu wstecznego załącza się ten pasek razem z wstecznym.
Muskel1 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Coś w takim razie sieje zakłócenia, albo wartości w kanałach się nie zgadzają, albo okablowanie. Jeszcze się z takim zachowaniem nie spotkałem i dziwi mnie to, bo sterownik BCM2 nie ma nic wspólnego z lusterkiem wstecznym, ale może gdzieś sieje zakłócenia po LIN-BUS, którym sterowane jest lusterko wsteczne. Sytuacja wyjściowa była przedlift z fabrycznymi lampami LED i zmieniłeś na polift? Przepinałeś piny we wtyczkach czy stosowałeś jakieś przejściówki adaptery?
Lukasz999 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu 10 minut temu, Muskel1 napisał(a): Coś w takim razie sieje zakłócenia, albo wartości w kanałach się nie zgadzają, albo okablowanie. Jeszcze się z takim zachowaniem nie spotkałem i dziwi mnie to, bo sterownik BCM2 nie ma nic wspólnego z lusterkiem wstecznym, ale może gdzieś sieje zakłócenia po LIN-BUS, którym sterowane jest lusterko wsteczne. Sytuacja wyjściowa była przedlift z fabrycznymi lampami LED i zmieniłeś na polift? Przepinałeś piny we wtyczkach czy stosowałeś jakieś przejściówki adaptery? Tak fabryczne led zmieniałem na neon led poliftowe. Zastosowałem adaptery kupione na olx od gościa i od niego właśnie dostałem tą listę z kodowaniem. Na pierwszy rzut oka myślałem że bez przekodowania tego kanału 205 gdzie nie świeci pozycja w klapie i zapala dopiero wsteczny ją to problem leży w tym że po przekodowaniu widzi to jako wsteczny. Bo wszystko działa prawidłowo po momentu zapalenia się pozycji z tyłu
Muskel1 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Kanały adaptacji wyglądają ok. przynajmniej z instrukcją na dole. Sprawdź pinologię w adapterach lamp zgodnie z poniższą instrukcją. außen links - zewnętrzna lewa innen links - wewnętrzna lewa außen rechts - zewnętrzna prawa innen rechts - wewnętrzna prawa.
Rekomendowane odpowiedzi